OFC en trainer Imdat Ilguy per direct uit elkaar

Derde divisionist OFC en trainer Imdat Ilguy hebben in goed overleg besloten per direct uit elkaar te gaan. Eerder was al bekend dat Ilguy, na zeven succesvolle jaren, bezig was aan zijn laatste maanden in Oostzaan. De honneurs worden tot het eind van het seizoen waargenomen door Jan de Haze en Rinus Israel.

“Op een gegeven moment moet je iets doen. We hebben nog drie tot vijf punten nodig om ons definitief veilig te spelen. Imdat heeft aangegeven bereid te zijn zichzelf weg te willen cijferen in het belang van de club. Dat waarderen we”, zegt Marwan Khairi van de technische commissie. “Vanmiddag hebben we een goed gesprek gehad en hij begreep ons besluit.”

Momenteel staat OFC op de twaalfde plaats in de Derde Divisie. Ilguy was zichzelf er ook van bewust dat er iets moest gebeuren. “Ik had het graag willen afmaken, maar je moet ook volwassen kijken naar wat goed is voor de club. Dit is het beste voor beide partijen. Ik heb hier met heel veel plezier gewerkt en we gaan echt goed uit elkaar. We blijven goed bevriend, ik ben OFC dankbaar en hoop dat het goed met de club zal gaan.”

De laatste wedstrijden staan Jan de Haze en Rinus Israël voor de groep, die volgend seizoen onder leiding staat van Yuri Rose. Khairi: “Jan is een goede vriend van mij en ken ik al tien jaar, Rinus is zijn schoonvader en komt bij heel veel thuiswedstrijden al kijken. Bovendien wil ik De Dijk (Heino Braspenning en voorzitter Ton Langelaar, red.) bedanken dat zij De Haze vrijgeven om het seizoen af te maken.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)