OFC gaat pijnlijk onderuit tegen DEM

OFC liep zondagmiddag opnieuw tegen puntverlies aan. Op bezoek bij DEM, dat op de dertiende plaats in de competitie is terug te vinden, verloor het met 3-0.

De Oostzaanders draaiden een uitstekende eerste seizoenshelft, maar na de winterstop kwam mede door blessures de klad erin. Ook tegen DEM had de ploeg van Pieter Mulders het lastig. Daarbij zat het scoreverloop eveneens niet mee, want binnen tien minuten kwam DEM al op een voorsprong te staan. Het was een eigen doelpunt van OFC dat de bezoekers de das om deed. Vlak voor rust maakte de thuisploeg ook nog eens de 2-0 via Ogür Kaya.

Hoewel de bezoekers de stand in de tweede helft probeerden recht te zetten, kregen ze het maar niet voor elkaar om een treffer te maken. De gastheer had daarentegen het vertrouwen te pakken en maakte een kwartier voor tijd ook nog het derde doelpunt. Timo Wolters zette de treffer op zijn naam en zorgde zo voor een verrassende overwinning van DEM.

Koploper Gemert verspeelde afgelopen weekend eveneens punten. Op het eigen sportcomplex speelde het met 2-2 gelijk tegen ADO ’20. Gemert behaalde daarmee het negende gelijkspel en vergrootte de voorsprong op OFC tot zes punten. Donderdagavond gaat Gemert op bezoek bij JOS Watergraafsmeer, terwijl OFC zaterdagmiddag tegen Hollandia uitkomt.