Home / Algemeen / OFC haalt revaliderende Mo Ajnane terug naar de regio

OFC haalt revaliderende Mo Ajnane terug naar de regio

Mo Ajnane is vanaf komende zomer weer te bewonderen op de velden. De inmiddels 27-jarige aanvallende middenvelder vertrok in 2015 bij Chabab naar Telstar voor een nieuwe kans in het profvoetbal. Volgend seizoen draagt hij het shirt van OFC, tenzij er nog een profavontuur op zijn pad komt.

Als onderdeel van de revalidatie van een zware knieblessure meldde Ajnane zich via Patrick Koppenaal (die hij nog kent van zijn periode bij Chabab) in Oostzaan. Daar trainde hij enkele keren mee, waarna de derdedivisionist gelijk enthousiast was. “Ik had een club nodig voor reïntegratie in het voetbal, omdat ik nog steeds bezig ben met revalideren. Telstar kon mij hierin niet helpen en zo ben ik bij OFC terecht gekomen.”

In april 2017 sloeg het noodlot toe tijdens een uitduel bij Cambuur. “Ik scheurde alles in mijn knie af. Voorste kruisband, buitenband”, blikt de spelmaker terug. “Ik heb echt een zware revalidatie achter de rug. Twee keer geopereerd en heb lopen knokken als een malle.” Zijn aflopende contract werd niet verlengd en als clubloze speler kon hij voor zijn revalidatie terecht op de KNVB Campus in Zeist om daar hard te werken aan zijn comeback.

In het seizoen 2014/15 speelde Ajnane voor toenmalige Hoofdklasser Chabab. In Amsterdam maakte hij veel indruk, wat hem een nominatie voor ‘Speler van het Jaar’ en een transfer naar Telstar opleverde. In Velsen kwam de aanvallende middenvelder tot 47 wedstrijden in de Jupiler League, waarin hij tien keer trefzeker was. Eerder droeg Ajnane ook het tenue van FC Volendam en FC Eindhoven.

De deur naar het profvoetbal heeft hij niet gesloten. Dat is ook afgesproken met OFC. Mocht er in de komende maanden een serieus profcontract langskomen, kan Ajnane die kans met beide handen aangrijpen. “Ik train nu tot het einde van het seizoen mee bij Jong AZ. Er lopen een paar lijntjes voor volgend seizoen. Lukt dat niet, sluit ik mij na de zomer gewoon aan bij OFC.”

Foto: Orange Pictures

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC