Home / Algemeen / OFC haalt uit tegen AFC’34

OFC haalt uit tegen AFC’34

Zondag eerste klasser OFC uit Oostzaan is verlost van de druk die het zich zelf heeft opgelegd. De ploeg van Imdat Ilguy walste over AFC’34 heen en won met 5-1. Vooral de snelle openingstreffers deed zijn ploeg zichtbaar goed.

Ilguy: “ Na de nederlagen tegen De Meern en De Kennemers was de druk toch wel een beetje toegenomen binnen de groep. We hebben een goede voorbereiding gehad en we hebben een meer dan uitstekende selectie dus die druk mag ook wel.”

OFC startte voortvarend tegen AFC’34 uit Alkmaar. Al na vijf minuten werd doelman Ory Hoogland geklopt. Gregory Schaken was de doelpuntenmaker. En die treffer werkte bevrijdend. Het score wilde namelijk nog niet zo goed dit seizoen. Ilguy: “ Vanaf de eerste seconde hebben we gedomineerd. Daarnaast gaven we niets weg. Verdedigend zat het goed en aanvallend waren we scherp met veel positie wisselingen. Eigenlijk hadden we wel meer dan vijf keer kunnen scoren.”

OFC AFC 34

De 2-0 kwam van spelmaker Jonathan Richard en nog voor rust werd het 3-0 door Chelton Linger. Na de hervatting ging OFC rustig door met scoren. Verdediger Marijn Sterk maakte de 4-0 en Nabil Amarzagouio maakte het vijftal compleet. In de slotfase deed AFC’34 nog wat terug door Eelke de Graaf.

OFC heeft nu zes punten en is terug te vinden in de middenmoot. Volgende week gaat de ploeg Ilguy op bezoek bij Stormvogels.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A.

Foto’s Wim Poelstra

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)