Home / Algemeen / OFC heeft bijna weer een feestje

OFC heeft bijna weer een feestje

Net als vorig seizoen kan OFC de titel binnen halen. Aanstaande zondag volstaat een overwinning op De Kennemers. De ploeg van Imdat Ilguy won vandaag met 0-4 bij Vitesse’22 en heeft een voorsprong van een punt op Hellas Sport. Clubtopscorer El Yaghmouri scoorde niet.

Voorzitter Jaap de Vries heeft al vast een mooi feestje in gedachte. De Vries: “Maandag komen we met het bestuur bij elkaar om alle festiviteiten te plannen. Het mag gewoon niet meer mis gaan. Vorig jaar was het een groot feest en dit jaar wordt het zeker niet minder.”

05052013 Vit OFC 1

Wil het zo ver komen dan moet dus wel eerste De Kennemers verslagen worden. Trainer Ilguy: “ Kennemers heeft al een periode en een paar spelers die op scherp staan. Zij zullen dus niet al te veel risico nemen met het oog op de nacompetitie. Tich schuilt daar ook een gevaar in. Zijn hebben namelijk niets te verliezen. Dat was vandaag tegen Vitesse ook zo.”

Pas na een half uur kwam OFC op voorsprong door een doelpunt van Ouassim Amr. Voor rust maakte Marijn de Haas er 0-2 van. Ilguy: “ Het enige minpuntje is dat we gewoon te weinig scoren. Vitesse heeft slechts een kans gehad maar je zal net zien dat die er in gaat. Dat hebben we wel vaker gehad dit seizoen. Vandaag speelde de spanning natuurlijk ook een rol.”

05052013 VIT OFC 3

Achteraf was het een makkelijke wedstrijd maar de spanning had dus wel degelijk invloed. Ilguy: “ Ik had onze tactiek een beetje aangepast omdat het een slecht bespeelbaar veld was en dat komt ons positiespel niet ten goede.” Met Serkan Emirdag als balvaste spits en de snelle Yaghmouri voor de diepe ballen en Jonathan Richard weer op het middenveld domineerde OFC de gehele wedstrijd.

Het wachten was op meer doelpunten. Die vielen uiteindelijk pas in de laatste tien minuten. Eerst was het invaller Joey Noordenbos en vlak voor tijd bepaalde een andere invaller, Abdel ben Kaddour, de eindstand op 0-4. Rachid El Yaghmouri scoorde dus niet en maakt het zich daarmee erg moeilijk om de eerste plaats in het topscorerers klassement te bereiken. Ilguy: “Rachid had er zeker vier kunnen maken. Een bal op de paal, een bal van de doellijn gehaald. Het zat hem niet echt mee vandaag.

Foto’s Wim Poelstra

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC