Chelton Linger, hier nog in het shirt van OFC, scoorde namens Swift tegen zijn oude club

OFC heeft geen probleem met Stormvogels, twee goals Linger

In de zondag eerste klasse A heeft OFC gedaan wat het moest doen, namelijk winnen van Stormvogels. On Oostzaan werd het 5-1 voor de ploeg van Imdat Ilguy. Het gat met koploper JOS Watergraafsmeer is echter nog steeds negen punten.

Imdat Ilguy: “ Met nog acht wedstrijden te gaan is dat erg veel, maar ik zeg ook tegen mijn jongens dat het pas over is als je ze echt niet meer in kan halen. Wij hebben het ook in twee weken weg gegeven en dat kan met JOS ook gebeuren, al denk ik dat ze daar een te ervaren ploeg voor hebben. We krijgen ze  nog in de laatste wedstrijd van het seizoen dus ze moeten voor die tijd zes punten laten liggen.”

ofcstorm 041

OFC was tegen Stormvogels oppermachtig. Opvallende was de manier waarop de doelpunten vielen. Ilguy: “ Normaal scoren we niet zo vaak uit corners of vrije trappen maar vandaag deden we dat drie keer.”  In de eerste treffer was al na acht minuten. Na een corner kwam het doelpunt uiteindelijk op naam van Sylvan Martha. In eerste instantie werd de bal doorgekopt maar doordat de keeper  van Stormvogels de bal tegen het hoofd van Martha aan trapte viel de 1-0 als nog.

ofcstorm 053

Ook de tweede treffer, na twintig minuten, viel vanuit een corner. Nassim Zohair kopte de bal terug en Chelton Linger kon vanaf een meter afstand tot de goal keihard uithalen en voor 2-0 zorgen. Bij het derde doelpunt was het weer een corner die doorgekopt werd. Merijn Sterk legde terug en Willem Scheerens schoot binnen (3-0).

ofcstorm 045

Ilguy: “Dat we daarna wat verslappen is op zich best te verklaren. Maar in de resterende tien minuten van de eerste helft geven een doelpunt (3-1) en een paar kansen weg.. We waren echt even de weg kwijt. Ik was blij dat het rust was.”

In de tweede helft ging Stormvogels een op een spelen en dat gaf OFC de nodige ruimte. “Precies wat we graag willen”, zei Ilguy na afloop. Uit de vele mogelijkheden vielen nog twee treffers. Rachid El Yaghmouri zorgde voor de 4-1 en Linger bepaalde vijf minuten voor tijd de eindstand op 5-1. Ilguy: “Linger speelde niet goed maar als hij er twee maakt vind ik het prima.”

ofcstorm 055

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van 1A.

Foto’s Wim Poelstra

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)