OFC heeft ditmaal minder moeite met Westlandia

OFC trof afgelopen weekend Westlandia. De twee ploegen troffen elkaar niet voor het eerst dit seizoen. Een aantal weken geleden kwamen ze elkaar tegen in de beker. Toen trok OFC na strafschoppen aan het langste eind. Dit keer hadden de Oostzaners minder moeite met Westlandia: 3-1.

Al na een kwartier kwam OFC op voorsprong. Jermano Lo Fo Sang wist met een verre ingooi Bilal El Amrani te bereiken. El Amrani draaide goed weg en stelde zichzelf daarmee in staat om te scoren. De gehele eerste helft was OFC de betere partij en dat resulteerde een paar minuten voor rust dan ook in de 2-0. Tim Freriks legde de bal goed terug op Daan Boerlage, die de 2-0 binnen schoot.

Ook na rust schoot OFC uit de startblokken en wist El Amrani de lat te raken. Daarna kwam Westlandia er zo nu en dan wat beter doorheen, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers niet. Er leek dan ook weinig aan de hand, tot halverwege de tweede helft. Melvin Vissers en Tim Freriks belandden in een stevig duel, waarna Freriks zijn frustraties uitte en een trappende beweging maakte. Hij kreeg daarvoor de rode kaart van de scheidsrechter.

Westlandia rook bloed in de overtalsituatie en kwam dan ook op 2-1. Een vrije trap viel in het strafschopgebied goed voor Vince van der Knaap, die de aansluitingstreffer maakte. Een slotoffensief van Westlandia leek in de maak en het was voor OFC opnieuw billenknijpen. De Oostzaners konden echter in de slotminuut profiteren van het aanvallende spel van Westlandia. In de omschakeling kon Sofian Akouili er vandoor. Hij wist de keeper te omspelen en de 3-1 binnen te schieten.

“Tot aan de rode kaart van Freriks hebben we volledig gecontroleerd en bij vlagen ook goed gespeeld”, aldus Barry Tjeertes na afloop. Hij gaat met een goed gevoel richting het vrije weekend. “Dat kunnen we wel gebruiken, want daarna hebben we weer een belangrijke week voor de boeg, met ook het bekerduel met Ajax”, vervolgt hij. De komende 2 duels zal hij niet over Freriks kunnen beschikken, maar daar maakt hij zich geen zorgen om: “Gelukkig hebben we alle posities dubbel bezet, dus we kunnen meerdere kanten op.”

Opstelling OFC: Koroglu, Opoku, Brantjes, Wiltenburg, El Amrani, Biberoglu, Boerlage, Freriks, Aslan, Lo Fo Sang, Schilder