OFC hoopt na zege op Uitgeest op inzinking van JOS

De strijd in de zondag eerste klasse A lijkt gespeeld. OFC blijft in het spoor van koploper JOS door met 1-5 te winnen bij Uitgeest, maar de achterstand met nog zeven wedstrijden te gaan blijft negen punten. Trainer Imdat Ilguy: “ Ik moet JOS een groot compliment maken.” Chelton Linger scoorde drie keer.

Ilguy doelt daarmee op het feit dat hij het knap vind dat JOS zonder problemen de uitwedstrijd tegen Stormvogels is doorgekomen. Ilguy: “ Je hoopt natuurlijk dat ze ook een keer een slechte periode krijgen, maar ik denk niet dat dat nog gat gebeuren. Daar zij ze te ervaren voor. Vorig seizoen gaven ze het weg in het Paasweekend. Je weet het nooit, maar ik ga er nu niet meer vanuit.”

OFC kan zich dus gaan richten op de nacompetitie. Het enige dat de ploeg moet doen is blijven winnen om bij een eventuele misstap van JOS te kunnen profiteren. Ilguy: “Het hoeft ook allemaal niet meer mooi nu. We moeten gewoon winnen en dat hebben we gedaan.”

Tegen Uitgeest was het ook niet al te best wat OFC liet zien , maar was het wel uiterst effectief en kwam het nimmer in gevaar. Al na vijf minuten was het raak. Chelton Linger schoot een strafschop binnen nadat Nassim Zohair naar de grond was getrokken.

Na twintig minuten verdubbelde Linger de score. Een steekbal van Arsenio Dihalu werd door Marwan Bousabouh voor Linger klaar gelegd die er vervolgens 0-2 van maakte. Nog geen minuut na de 0-2 was een te korte terugspeelbal de aanleiding voor de 1-2.

Na rust was het erg rommelig van beiden kanten. Uitgeest ging op zoek naar de gelijkmaker. Het werd zelf een paar keer gevaarlijk vanuit een corner. Bensabouh kon het duel beslissen maar hij faalde oog in oog met de doelman. Pas na de 1-3 ( in de  zeventigste minuut) van invaller Dave Hertog begon het aan Oostzaanse kant weer een beetje te open.

Rachid El Yaghmouri zorgde voor de 1-4 en Chelton Linger zorgde, vijf minuten voor tijd, met zijn derde treffer van de middag voor de 1-5 eindstand.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A