JOS Watergraafsmeer - OFC

OFC is terug in titelrace na revanche op JOS Watergraafsmeer

OFC heeft revanche genomen op JOS Watergraafsmeer. De Oostzaanders wonnen met maar liefst 4-0 en zagen koploper Gemert opnieuw verliezen, waardoor ze weer geheel terug zijn in de titelstrijd.

De ploeg van Pieter Mulders dacht voorafgaand aan het duel ongetwijfeld terug aan de heenwedstrijd die eerder dit seizoen plaatsvond. Destijds stond OFC in Amsterdam met 0-3 voor, maar liep het in de tweede helft in de fuik van JOS Watergraafsmeer. De thuisploeg kwam terug en won uiteindelijk met 5-4. Het was een scenario dat OFC dit weekend absoluut wilde voorkomen.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg OFC het al voor elkaar om op voorsprong te komen. Sonny ten Hoope was de maker van de openingstreffer. Kort daarna zorgde Niels Butter voor de 2-0, waardoor OFC op rozen zat. Toen Jorik Hollewand vlak voor rust een rode kaart kreeg en het Butter ook nog eens lukte om de derde treffer te maken, leek het duel beslist te zijn. Na rust zorgde Joël Donald voor het slotakkoord.

Na de wedstrijd bereikte OFC vanuit Gemert het nieuws dat de concurrent voor de derde keer op een rij tegen een nederlaag was aangelopen. Het zorgt ervoor dat beide verenigingen met nog zes duels voor de boeg en een verschil van twee punten een spannende slotfase van het seizoen ingaan, waarbij de titelstrijd weer helemaal open ligt.