OFC kan eindelijk weer lachen na zege op NVC

OFC uit Oostzaan heeft eindelijk weer een overwinning te pakken in de competitie. De ploeg van Imdat Ilguy werkte een 1-0 achterstand weg en versloeg NVC uit Naarden uiteindelijk met 4-1.

Eindelijk kon trainer Imdat Ilguy starten met de opstelling die hij al weken in gedachten heeft. En dat betaalde zich direct uit. Al moest hij daar wel het nodige geduld voor op- brengen want het was namelijk NVC  dat volledig tegen de verhouding inop voorsprong kwam. Een corner van Steve Promes werd door Kevin Vermeij ingekopt en  Gio Boezerman gaf het laatste zetje.

Het overwicht van OFC was groot maar het missen van kansen, zoals iedere week, brak de ploeg van Ilguy in de eerste helft wederom op. En als de ploeg wel goed door kwam was daar altijd nog doelman Gijs Roelofsen die in de weg stond.

Na rust was het tot opluchting van heel OFC wel raak. Rachid el Yaghmouri scoorde twee minuten na de hervatting de meer dan verdiende gelijkmaker. Vanaf dat moment kwam NVC niet meer onder de druk vandaan. Het was een wonder dat de 2-1 van Vincken pas in de 64ste minuut viel.

Arno Splinter, trainer van NVC, probeerde met wissel nog wat te weeg te brengen maar effect had het niet.  In de laatste tien minuten van de wedstrijd liep OFC uit naar 4-1 door doelpunten va Jonathan Richard en Chelton Linger.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A.

Met dank aan Pieter Salentijn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)