OFC kilometerkampioen 2019/2020: 3.350 kilometer in de bus

Het afgelopen seizoen was Purmersteijn de club die de meeste kilometers moest afleggen. In de Hoofdklasse Zondag werd er 3.500 kilometer doorgebracht in de bus door de ploeg uit Purmerend. Dit seizoen komen de Purmerenders uit in de Hoofdklasse Zaterdag en speelt de ploeg tegen regiogenoten De Dijk, Swift en RKAV Volendam. Desondanks moet Purmersteijn nog steeds 3.250 kilometer afleggen om de alle wedstrijden te spelen. Dat heeft te maken met tripjes naar onder andere ACV (Assen), HZVV (Hoogeveen), Buitenpost en Berkum.

Dit jaar legt OFC de meeste kilometers af met de bus. De Oostzaners spelen in de Derde Divisie Zondag en reizen voor uitwedstrijden onder andere af naar het Limburgse Echt en Heerlen. Voor de wedstrijd tegen Groene Ster uit Heerlen moet de ploeg van trainer Eric Heerings maar liefst 450 kilometer afleggen. In totaal legt OFC komend seizoen 3.350 kilometer af.

AFC speelt in de Tweede Divisie veel dichter bij huis. De kampioen van afgelopen seizoen legt ‘maar’ 2.225 kilometer af. De kortere afstand is te danken aan het feit dat veel clubs uit De Bollenstreek in deze competitie actief zijn.

De Ajax Amateurs, De Dijk, Swift en JOS Watergraafsmeer rijden respectievelijk 2.850, 2.825, 2.950 en 2.861 kilometer het aankomende seizoen.

Het aantal kilometers is gebaseerd op de snelste route in tijd met Google Maps, dit kan voor kleine afwijkingen zorgen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!