OFC komt niet in de problemen tegen Westlandia

OFC is erin geslaagd om op bezoek bij Westlandia de drie punten veilig te stellen. De ploeg van Pieter Mulders kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong en wist de 0-1 stand de rest van het duel te behouden.

De bezoekers begonnen uitstekend aan de wedstrijd en kregen in het eerste kwartier al de nodige kansen. Het resulteerde in een vroege openingstreffer voor OFC. Joël Donald was de maker van het doelpunt en bracht zijn team daarmee in een prettige positie. Vervolgens had OFC de mogelijkheid om de score uit te breiden, maar het elftal vergat zichzelf te belonen. In het laatste kwartier van de eerste helft werd het spel wat rommeliger, maar voor problemen zorgde het niet.

Hoewel OFC na rust op diverse momenten probeerde om de 0-2 op het scorebord te zetten, speelden de Oostzaanders de wedstrijd zakelijk uit. Westlandia kreeg nog wel wat kansen tijdens hoekschoppen, maar het zorgde geen moment voor spanning in de wedstrijd. Aan de andere kant van het veld lukte het OFC eveneens niet meer om te scoren, waardoor de club met een kleine overwinning huiswaarts keerde.

“Ik denk dat we vandaag tevreden mogen zijn over wat we lieten zien”, oordeelde Mulders na afloop. “We speelden goed in het begin en hebben de wedstrijd in het laatste kwartier uitstekend uitgespeeld. Daarom behaalden we vandaag een verdiende overwinning.”