OFC laat ondanks nederlaag goede indruk achter tegen GVVV

OFC heeft in de voorbereiding opnieuw niet kunnen winnen van een tweededivisionist. Nadat de ploeg van Eric Heerings vorige maand hard onderuit ging bij IJsselmeervogels (4-1), kregen de Oostzaners nu tegen GVVV te weinig met de 1-2 nederlaag. Reda Kharchouch redde de eer voor de derdedivisionist.

Voetballend kwam OFC goed mee, conditioneel zag het er ook allemaal goed uit, maar het resultaat bleef uit. Tegen de nummer zes van de Tweede Divisie vorig seizoen gunde Heerings alle 22 spelers die hij tot zijn beschikking had – middenvelders Tom Noordhoff en Tim Ruder zijn geblesseerd – speeltijd. Een kleine domper was het geblesseerd uitvallen van linksback Kevin Westmaas (liesblessure) na een half uur.

Op dat moment keek OFC al tegen een vroege achterstand aan. In de zevende minuut werd een vrije trap van Roy Terschegget door niemand aangeraakt en stuiterde de bal via de tweede paal binnen: 0-1. “Een doelpunt uit een standaardsituatie, daar moeten wij het nog even over hebben”, zei Heerings. Het was overigens de enige keer in de eerste helft dat GVVV gevaarlijk was. Naarmate de eerste helft vorderde kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Henry Opoku punterde hoog over en GVVV-verdediger Laurens van der Voort passeerde bijna zijn eigen doelman.

In de tweede helft dicteerde OFC de wedstrijd. Toch verdubbelden de bezoekers uit Veenendaal hun voorsprong, nadat Jeremy de Graaf de ingevallen doelman Atam Koroglu in twee instanties kansloos liet: 0-2. Pas tien minuten voor tijd deed Reda Kharchouch iets terug namens OFC, nadat de van Quick Boys overgekomen aanvaller een fraaie actie van Rachid El Yaakoubi afrondde. Een gelijkmaker, waar de thuisploeg zeker recht op zou hebben, bleef in de slotfase uit.

In aanloop naar de TOTO KNVB Beker-kwalificatie tegen HHC Hardenberg (woensdag 22 augustus) oefent OFC nog tegen Hoofdklassers Hollandia (dinsdag) en Ter Leede (zaterdag). In die periode moeten er ook knopen worden doorgehakt. Zo ligt de strijd om de plek onder de lat nog open, net als de aanvoerdersrol. “Voor tachtig procent staat het. Er zijn veel jongens aan elkaar gewaagd en je hebt niet zomaar het beste team staan. Maar je ziet dat wanneer wij wisselen, we helemaal niet minder worden. Misschien zelfs beter. In de breedte zijn we er erg op vooruit gegaan.”