OFC lijdt op bezoek bij Groene Ster eerste competitienederlaag

OFC heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. De club uit Oostzaan ging op bezoek bij Groene Ster met 3-1 onderuit.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zondag

De koploper van de Derde Divisie had zondag een lange busreis voor de boeg om in Limburg een wedstrijd af te werken. De bezoekers begonnen echter uitstekend aan het duel en drongen de tegenstander terug op eigen speelhelft. Waar OFC goed voetbal liet zien, lukte het de club niet om in het strafschopgebied van de tegenstander voor veel gevaar te zorgen. Het leek in de eerste helft wachten op de openingstreffer van OFC, maar vlak voor het fluitsignaal voor de theepauze zorgde Groene Ster voor het eerste doelpunt. De verdedigers van OFC stonden niet goed op te letten, waardoor Chefrino Eind de 1-0 op het scorebord kon zetten.

In de tweede helft kwam OFC weer tot leven met de gelijkmaker van Genridge Prior, maar lang hield het deze stand niet vast. Na 70 minuten spelen was het opnieuw Eind die voor Groene Ster een treffer maakte, waardoor het weer op voorsprong kwam. Hoewel OFC voldoende kansen kreeg via onder meer Niels Springer en Bilal el Amrani, lukte het niet meer om te scoren. Aan de andere kant van het veld was het nog wel eenmaal raak. Rano Burger werkte de bal in eigen doel wat de eindstand op 3-1 bracht.

Hoofdtrainer Pieter Mulders was na de wedstrijd teleurgesteld in het resultaat, maar was niet geheel ontevreden. “Elke ploeg loopt wel eens tegen zo een nederlaag aan. Daar is simpelweg weinig aan te doen. Tot twintig meter van het doel speelden we goed voetbal, maar het lukte ons gewoon niet om tot veel kansen te komen. Groene Ster was bovendien uitermate effectief door hun kansen wel af te maken. Volgende week gaan we er weer voor.” OFC neemt het dan om 14:30 uur op tegen DEM.

Tekst: Jordi Smit