OFC loopt ondanks gelijkspel puntje in op Gemert

OFC kreeg het zondagmiddag na de 1-0 nederlaag van afgelopen week tegen UNA opnieuw niet voor elkaar om te winnen. In Oostzaan eindigde het duel met Unitas in een doelpuntloos gelijkspel.

Voorafgaand aan de wedstrijd stond OFC op de ranglijst drie punten achter op Gemert, waardoor de ploeg van Pieter Mulders wist dat het geen punten kon laten liggen. De nummer twee van de Derde Divisie speelde tegen een ploeg die het verdedigend goed voor elkaar had. Het zorgde ervoor dat het lastig was om tot kansen te komen. De mogelijkheden die OFC kreeg, eindigden echter niet in een doelpunt. Daardoor gingen beide ploegen met een gelijke stand de rust in.

Ook in de tweede helft ging het spel bij tijd en wijle op en neer. OFC ging nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer, maar slaagde er telkens niet in om Ronald Vlot te verschalken. De doelverdediger van de opponent kreeg vervolgens te maken met een blessure, waardoor hij van het veld moest. Ook zijn vervanger Ruud Verberk hield echter de nul namens Unitas.

OFC was echter niet de enige die punten verloor, want koploper Gemert verloor zelfs met 3-4. Daardoor loopt OFC een punt in op de concurrent en staat het nog slechts twee punten achter. De komende weken wachten nog wedstrijden tegen EVV Echt (uit), ADO ’20 (thuis), Gemert (uit) en Quick (thuis).