OFC moet tegen Blauw Geel ’38 nederlaag incasseren

OFC was zondagmiddag niet in staat om Blauw Geel ’38 aan de kant te zetten. In Oostzaan verloor de ploeg van Pieter Mulders met 2-3.

De thuisploeg begon moeizaam aan de wedstrijd en kreeg de eerste twintig minuten te weinig druk op de tegenstander, waardoor Blauw Geel er bij vlagen gevaarlijk uit kwam. Het resulteerde in een 0-1 stand. Ondanks het mindere spel van OFC kreeg het team wel drie grote kansen, maar onder meer de lat en paal stonden in de weg. Joël Donald zorgde nog wel voor een 1-1 ruststand.

Na de rust speelde OFC opportunistischer en kreeg het enkele mogelijkheden, maar na een fout in de verdediging was het aan de andere kant raak: 1-2. OFC gaf echter niet op en kwam via Donald opnieuw op een gelijke stand te staan, waarna de gastheer op zoek ging naar meer. Onverhoopt kreeg het in de blessuretijd een strafschop tegen, die Blauw Geel binnenschoot. Daardoor ging OFC met een nederlaag naar huis.

“We missen vier basisspelers en dat is voor deze ploeg op dit moment te veel”, stelde Mulders na afloop. De oefenmeester zag dat zijn ploeg de bal tegen Blauw Geel veelvuldig onnodig verloor. “Dan wordt het speelveld groot en maak je het jezelf moeilijk. Momenteel zitten we in de hoek waar de klappen vallen, maar het seizoen is gelukkig nog lang.”