Home / Algemeen / OFC neemt Frank Schilder en Alje Wiltenburg over van De Dijk

OFC neemt Frank Schilder en Alje Wiltenburg over van De Dijk

OFC heeft de eerste versterkingen voor volgend seizoen bij De Dijk weggehaald. Frank Schilder en Alje Wiltenburg sluiten zich na de zomer in Oostzaan aan bij de derdedivisionist.

“Bij De Dijk heb ik nog geen gesprek gehad en met het oog op volgend seizoen wil ik lekker voetballen”, zegt de 26-jarige Schilder. Momenteel is de verdediger bezig aan zijn vierde seizoen aan de Schellingwouderdijk. “Olaf Lindenbergh vroeg of ik interesse had en vervolgens is het snel gegaan. OFC is een club met de ambities. Het is mijn doel om een vaste waarde te worden en met de club naar de Tweede Divisie te promoveren. Met De Dijk ben ik van de Hoofdklasse naar de Tweede Divisie gegaan. Dat is geweldig om mee te maken en ik hoop dat ook met OFC te kunnen doen.”

De linksback werd lange tijd in verband gebracht met tweededivisionist IJsselmeervogels, waar Schilder uitgebreid mee sprak. “Ik was al vrij ver met IJsselmeervogels en zag het wel zitten om daar te gaan spelen, want het is een mooie club. Van hun kant is het stukgelopen. Maar ik ben blij met mijn overstap naar OFC.”

Foto Rob Beense

Wiltenburg maakte een week geleden bekend bezig te zijn aan zijn laatste seizoen bij De Dijk. De 28-jarige verdedigende middenvelder vond het na zes jaar tijd voor een nieuwe uitdaging. Die heeft hij nu gevonden bij de nummer vier van de Derde Divisie. “Anders had ik wellicht de tien jaar bij De Dijk kunnen halen. OFC is een club die altijd voor de prijzen wil spelen en het liefst in de Tweede Divisie zou spelen. Deze ambitie spreekt me erg aan en ik heb wel weer zin in een nieuwe uitdaging.”

In Oostzaan komt het tweetal Olaf Lindenbergh tegen, die eind januari zijn functie als assistent-trainer van De Dijk neerlegde om te voetballen bij OFC.

Verslag Roy Baltus
Foto boven José Mol

Meer nieuws op de clubpagina(s)▼

Send this to a friend