OFC neemt geen voorschot op titel

OFC uit Oostzaan heeft in de zondag tweede klasse A geen voorschot op de titel kunnen nemen. Tegen De Foresters uit Heiloo werd op eigen veld een gevoelige 2-5 nederlaag geleden. De schade bleef beperkt omdat Hellas Sport (2-2 teen ZAP) maar half wist te profiteren.

Forester sluit door de zege weer aan bij de koplopers. Met nog twee wedstrijden te gaan strijdt OFC samen met Foresters en Hellas Sport om het kampiopenschap. Het zag er in het begin van de wedstrijd niet  aar uit dat de ploeg van Imdat Ilguy zo’n zware nederlaag te verwerken zou krijgen.

21042013 OFCFOR 4

Het was vooral aan Foresters doelman Tijs laagland te danken dat het na toen minuten nog steeds 0-0 was. Het was dan ook tegen de verhouding in dat Bert Inecia de ploeg uit Heiloo op voorsprong zette. Diezelfde Inecia raakte in de eerste helft ook nog de lat maar na een vloeiende aanval werd het vijf minuten voor rust toch 0-2 . Weer was het Inecia die scoorde.

Toen Inecia na rust zijn derde treffer van de middag maakte leek de wedstrijd gespeeld maar Serkan Emirdag gaf de Oostzaners nog hoop op een goede afloop. Zeker toen Foresters met tien man verder moesten na een rode kaart voor Endy Willems. Maar weer was het Bert Inecia die OFC pijn deed. Met zijn vierde van de middag bracht hij de stand op 1-4.

21042013 OFCFOR 2

De topscorer van Het Amsterdamsche Voetbal, Rachid El Yaghmouri, maakte er nog 2-4 van. Foresters stond inmiddels met negen man (Jesper Hut kreeg zijn tweede gele kaart) maar wist de score toch nog verder uit te bouwen. Jeffrey Kleijbroek zorgde voor de 2-5.

Een gevoelige en pijnlijke nederlaag voor de ploeg van Imdat Ilguy. Met nog twee wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op Hellas Sport slecht een enkel punt. Foresters volgt op drie punten. Twee overwinningen zijn dus voldoende voor de tweede titel op rij. Op 5 mei speelt OFC uit tegen Vitesse’22 en op 12 mei wacht Kennemers als laatste tegenstander van dit seizoen.