OFC niet langs Kennemers

Tweedeklasser OFC is er niet in geslaagd naaste titelconcurrent de Kennemers over de knie te leggen. De ploeg van Imdat Ilgüy was 90 minuten lang de betere, maar verzuimde het verschil in doelpunten uit te drukken. In een koud Beverwijk werd het 1-1.

Op het kunstgras van de Kennemers nam OFC vanaf het begin het initiatief, zonder echt gevaarlijk te worden. Topscorer Rachid el Yaghmouri werd veelvuldig gezocht. De rechtsbuiten was constant dreigend, maar slaagde er vandaag niet in zijn acties te bekronen met doelpunten. De Oostzaners lieten bij vlagen mooie passing zien, maar echt dicht bij een treffer kwam de ploeg het eerste half uur niet. Een individuele actie brak de wedstrijd in de drieëndertigste minuut open. Bij de eerste echt gevaarlijke counter van de Kennemers ontsnapte Yasini Ibrahimi aan de aandacht van de OFC-verdediging. De spits kreeg de bal aan de rechterkant, kapte naar binnen en knalde de bal hard in het dak van het doel van Mo Kusadasi. De goal was voor OFC de aanzet om een tandje bij te zetten. Nog voor de rust leidde dit tot twee grote kansen. Een vrije trap van Nassim Zohair spatte uiteen op de lat en een uitstekende voorzet van linksback Jermano Lo-Fo-Sang werd door aanvoerder Jonathan Richard net langs de kruising gekopt.

Kennemers-OFC3
Na de rust zette OFC dit offensief voort. Terwijl de meeste supporters nog aan het bijkomen waren van de barre tocht van de kantine naar de tribune, lag de bal er vrijwel direct in. Een indraaiende vrije trap vanaf de linkerkant van Jordy Dijkhuizen werd bij de eerste paal laag ingekopt door Danny Onrust. Kort hierop kreeg Joey Noorderbos de kans OFC op voorsprong te zetten, maar op het moment dat hij voor een vrijwel leeg doel kon inschieten, gleed hij uit. Een schot van Ouassim Amr raakte de paal. OFC was sterker, kreeg de kansen maar wist ze niet te benutten. Ook niet nadat invaller Toby Garpeh van de Kennemers rood kreeg, na een onbesuisde overtreding op uitblinker Richard. De stugge verdediging van de thuisploeg hield stand. De grootste kans in de slotfase was voor Onrust, die oog in oog met doelman Monne van Egmond in het zijnet schoot.

De bank van OFC

Met de 1-1 was de ambitieuze trainer Imdat Ilgüy, die deze week zijn contract bij OFC met een jaar verlengde, niet tevreden.“Het was allemaal net niet bij ons. Zij komen twee keer in onze zestien en scoren wel.” De Oostzaanse middenvelders hadden meer moeten brengen, vindt Ilgüy. “Zij speelden 4-2-4, waardoor er voor ons veel ruimte in het centrum lag. Ons middenveld kwam te veel in de bal en zocht te veel de zijkant. De aansluiting met de aanval had beter gemoeten.”Hoewel OFC cijfermatig de beste aanval en verdediging van de competitie heeft, staat het nog altijd niet bovenaan. Ilgüy: “Dat komt mede door wedstrijden als deze. Je weet van tevoren dat je weinig kansen krijgt, en dan moet je gewoon scoren. Als je buitenspelers dan ook nog een slechte dag hebben, wordt het een moeilijk verhaal.”

Door het gelijkspel blijft het ongekend spannend in de Tweede Klasse A. De Kennemers blijven koploper met 30 punten. De Beverwijkers hebben een punt voorsprong op Hellas Sport en OFC. Een punt daarachter volgt De Foresters.

Verslag en foto’s: Jonathan Verhagen.