OFC op haar gemak langs Pancratius

In de eerste klasse A is OFC na drie wedstrijden in de twee periode alleen koploper geworden.  De ploeg van Imdat Ilguy won met 3-0 van Pancratius. Tony Schreurs miste voor de ploeg van Ton Pronk nog een strafschop.

Dat OFC goed kan voetballen weten alle clubs in de eerste klasse A. Maar ze weten ook dat de ploeg uit Oostzaan soms moeizaam tot scoren komt.  Pancratius had niets in te brengen en  mocht na afloop blij zijn dat het maar bij drie treffers bleef. Speler Tony Schreurs: “ Het si echt een hele goed ploeg. We hadden niets te  vertellen en inderdaad mogen we blij zijn dat het maar 3-0 is geworden.”

OSVOFC 022

Voor de openingstreffer (16e minuut) had OFC al de nodige kansen gehand om de score te openen. Arsenio Dihalu kreeg het zelfs voor elkaar om vanaf een halve meter voor een leeg doel niet te scoren.  De enige treffer voor rust was nog een eigen doelpunt ook. OFC-trainer Ilguy: “ We maken er vandaag dan wel drie, dus het gaat steeds beter, maar we moeten er gewoon veel meer maken. Daardoor blijven we onrustig spelen omdat die goals niet vallen.”

In het eerste bedrijf kreeg Dihalu nog een grote kans om te scoren.  Ook  Jonathan Richard en Chelton Linger verzuimde het overwicht in doelpunten uit te drukken. Pancratius kwam niet verder dan een mogelijkheid in het eerste bedrijf.

OSVOFC 016

Na rust was het wel direct raak.  Linksback Jermano Lofosang kwam goed door en stelde Linger in staat om te scoren. Ilguy: “ Normaal starten we na rust niet zo goed maar het lijkt er op dat we die fase voorbij ziin.”  Ne  de tweede treffer was het wachten op meer. Het was echter de ploeg uit Badhoevedorp die de grootste kans kreeg. Na een handsbal binnen de zestien meter kreeg Schreurs de kans om er nog een wedstrijd van te maken. Doelman  Mitchel Vincken stopte de inzet van Schreurs.

Chelton Linger maakte in de 73ste minuut de 3-0. De opluchting was van de gezichten van de OFC-ers af te lezen. Het bleef echter bij drie treffers.  Door het puntverlies van Uitgeest (0-0 tegen Stormvogels) en AFC’34 (3-1 verloren van Stormvogels) gaat OFC nu alleen aan de leiding in de tweede periode. Ilguy: “ Laten we dat dan maar zo houden.  Ik roep al het hele seizoen dat we gewoon bij  de beste ploegen horen. Dat zei ik ook toen we verloren en dat vind ik nog steeds.

Foto’s Wim Poelstra

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)