OFC heeft opnieuw geen kind aan Dongen

In de Derde Divisie heeft OFC opnieuw met overtuigende cijfers gewonnen van Dongen. De zeven doelpunten uit de het duel in Brabant werden niet gehaald, maar met een 4-0 overwinning kon trainer Yuri Rose met een goed gevoel op de wedstrijd terugkijken.

Al in de vierde minuut was het raak. Uit een hoekschop kopte Mike Brantjes de 1-0 binnen. Toch vond Rose dat zijn ploeg niet goed aan de wedstrijd begon. “We creëerden wel kansen, maar dat deed Dongen ook. Ik vond dat we heel slap begonnen en de kansen die we weggaven kwamen door onoplettendheid.” De Oostzaners hadden in de eerste helft het geluk dat een doelpunt van Glenn Kools twijfelachtig werd afgekeurd wegens buitenspel. Na de eerste twintig minuten kwam OFC beter in de wedstrijd en had het uiteindelijk het geluk dat Mitchell van der Stappen zijn eigen doelman passeerde voor de 2-0.

Na rust slaagde OFC er gelijk in om de wedstrijd definitief in haar voordeel te beslissen. Net als in de eerste helft hadden de Oostzaners OFC niet lang nodig om een doelpunt te maken. Edip Biberoglu tekende in de 47ste minuut met zijn zesde treffer van het seizoen voor 3-0.

Dongen slaagde er niet in om er nog een wedstrijd van te maken en was een figurant op het veld van OFC, dat vervolgens voldoende mogelijkheden kreeg om de score verder uit te bouwen. Dat lukte uiteindelijk pas in de allerlaatste seconde van de wedstrijd via invaller Carlos Groen: 4-0. “We hadden in de tweede helft de mogelijkheid om een monsterscore neer te zetten, maar 4-0 is een prima uitslag.”

OFC won in Dongen al met 0-7 en boekt nu weer een overtuigende zege. “Ik denk dat Dongen dit seizoen een ploeg heeft die ons gewoon goed ligt. Of ik iedere week tegen Dongen wil spelen? Dat denk ik niet. Dongen heeft gewoon een goede ploeg en ze hebben niet voor niets al 32 punten verzameld.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC