Home / Derde Divisie zondag / OFC pakt op bezoek bij Dongen een punt

OFC pakt op bezoek bij Dongen een punt

OFC is maandagmiddag op bezoek bij Dongen opnieuw tegen puntverlies aangelopen. De nummer twee van de Derde Divisie speelde met 1-1 gelijk.

Waar de Oostzaanders de laatste weken te maken hadden met meerdere geblesseerde basisspelers, komen deze langzaam weer terug. Zo kon hoofdtrainer Pieter Mulders weer beschikken over Niels Butter, terwijl ook andere sterkhouders weer minuten konden maken. Het leverde een OFC op dat goed aan de wedstrijd begon, maar zichzelf uiteindelijk te weinig beloonde voor het goede spel.

Na tien minuten spelen kwam OFC op een voorsprong te staan toen Eric Veerman het voor elkaar kreeg om via een penalty de 0-1 binnen te schieten. Het doelpunt gaf OFC vertrouwen, maar de club kreeg het niet voor elkaar om de score verder uit te breiden. In het laatste kwartier zag OFC Jari Koenraat de gelijkmaker maken, waardoor de bezoekers met een punt naar huis gingen. In de slotfase had Dongen zelfs nog kunnen winnen toen het ook een strafschop kreeg, maar Mart van Bree schoot op de paal.

De achterstand op koploper Gemert bedraagt inmiddels acht punten, waardoor OFC zich lijkt te moeten opmaken voor nacompetitie. Mulders wil echter nog geen conclusies trekken. “We moeten het nu niet meer over een kampioenschap of nacompetitie hebben, maar van wedstrijd naar wedstrijd kijken. Dan zien we aan het einde van het seizoen wel waar we staan. Vandaag hebben we ons goed gerevancheerd en dat moeten we doortrekken.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zondag

Tekst: Jordi Smit

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC
Send this to a friend