OFC pakt periode en heeft superweekend na zege op De Meern

OFC heeft in de zondag eerste klasse A een prima weekend gehad. Zelf won de ploeg van Imdat Ilguy met 3-2 van concurrent De Meern met 3-2 en tevens hoorde het na afloop dat koploper JOS Watergraafsmeer met 2-0 had verloren van SDO. De tweede periode is ook voor 99,99% binnen.

OFC staat in de tweede periode met nog twee wedstrijden gaan zes punten voor op Stormvogels en heeft een veel beter doelsaldo. Trainer Imdat Ilguy: “ Ik vier helemaal niets omdat ik een hoger doel heb. Die periodetitel doet me niets.” De achterstand op koploper JOS Watergraafsmeer bedraagt nog maar vier punten.

Al na twee minuten stond OFC op voorsprong. Een vrije trap van Arsenio Dihalu werd door Chelton Linger binnen gewerkt.  Tien minuten later was het echter al weer gelijk toen Bob Verweij  zijn schot door doelman Vincken niet voldoende verwerkt zag worden. In de rebound was de doelman kansloos. (1-1). Ilguy: “Het was geen beste wedstrijd. Van beiden kanten niet en dat kwam mede door het spel van De Meern dat veelvuldig de lange bal hanteerde en erg fysiek speelde. Daarnaast was het ook een tactisch schaakspel.”

Acht minuten voor rust kon Jonathan Richard, op een pass van Linger voor de 1-2 zorgen en nog geen twee minuten na de rust was het 1-3 toen Racid El Yaghmouri op aangeven van Richard de 1-3 aantekende. Ilguy: “En toen leek er helemaal niets meer aan de hand. We begonnen eindelijk te voetballen. Dat duurde echter maar vier minuten want toen stond het 2-3.”

Sjoerd Vlasman zorgde na 51 minuten voor de aansluitingstreffer maar verder kwam De Meern niet. Ilguy: “Het werd een hectische tweede helft omdat wij de wedstrijd niet beslisten terwijl we daar voldoende kansen voor hadden. Linger en Yaghmouri hadden zeker nog een keer moeten scoren. De Meern ging veel lange ballen ‘pompen’ maar kwam er gelukkig niet doorheen.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!