OFC

OFC pakt periodetitel na overwinning op Hercules

Het is OFC gelukt om de eerste periodetitel binnen te slepen. De Oostzaanders wonnen op bezoek bij Hercules na een zinderende partij met 2-3.

De bezoekers besloten vanaf de aftrap veel druk te zetten op de opbouw van Hercules. Niels Springer en Niels Butter zorgden voor de meeste voorwaartse druk, waarna de middenvelders eveneens de tegenstander probeerden vast te zetten. Het zorgde ervoor dat OFC veel balbezit had op de helft van de opponent, maar tot veel kansen kwam het niet. Dat kwam vooral door eigen toedoen, want de koploper in de Derde Divisie was slordig aan de bal. Na een kwartier spelen kwam het alsnog op een voorsprong. Kort nadat Hercules-keeper Stilanos Damkalis de inzet van Abdel Malek el Hasnaoui keerde, lukte het Genridge Prijor wel om de bal over de doelman te werken: 0-1.

OFC

Het doelpunt gaf OFC nog meer vertrouwen, want het elftal van Pieter Mulders ging steeds eenvoudiger tussen de linies spelen. Butter en Springer kregen in deze fase beiden een kans om de voorsprong te verruimen, maar ze lieten dat na. Plotseling was het aan de andere kant echter wel raak. Een diepe bal kwam aan de rechterkant van het veld terecht bij Lars Vermeulen die alle vrijheid kreeg om de bal breed te leggen op zijn teamgenoot Tim Pieters. De aanvaller schoot de bal via keeper Mike Grim het doel in: 1-1.

De verdedigende fout kwam hard aan bij OFC, dat direct weer slordiger in balbezit was en een paar minuten nodig had om zich te herstellen. Hercules hielp de bezoekers echter razendsnel in de wedstrijd. Damkalis schoot de bal zomaar in de voeten van Butter. De aanvaller mocht in een leeg doel raakschieten: 1-2. OFC liet Hercules vervolgens een lange tijd aan de bal, maar tot grote kansen kwam de gastheer niet. In de slotfase van de eerste helft verruimde Springer nog de voorsprong tot 1-3, waardoor OFC met een goed gevoel de rust in ging.

In de tweede helft kreeg OFC verschillende mogelijkheden om de 1-4 op het scorebord te zetten. Zo mochten achtereenvolgens Denzel Prijor, El Hasnaoui en Genridge Prijor van buiten het zestienmetergebied aanleggen, maar de schoten waren niet moeilijk genoeg om het de doelverdediger van Hercules lastig te maken. Ook een vrije trap van El Hasnoui en kopbal van Nino van den Heuvel gingen er niet in, waardoor de tegenstander geloof bleef houden in een goede resultaat.

OFC

Hercules kwam in de laatste twintig minuten steeds beter in de wedstrijd en creëerde via Steff van Rooijen en Nathan Bijl mogelijkheden voor de aansluitingstreffer, maar beide pogingen gingen mis. Tyrone Fonville maakte tien minuten voor tijd alsnog het doelpunt, waardoor OFC alle zeilen moest bijzetten om de overwinning over de streep te trekken. Verder dan een poging van Pieters en twee gevaarlijke vrije trappen van Vermeulen kwam Hercules alleen niet. Dat zorgde ervoor dat OFC de drie punten mee naar huis kon nemen.

De overwinning en daarmee een periodetitel zorgde bij Mulders voor een goed gevoel. “Wanneer je zo een competitiestart laat zien dan weet je dat daar een periodetitel aan vastzit”, liet de oefenmeester weten. “Dat geeft natuurlijk een goed gevoel voor de komende maanden, maar we zijn er nog lang niet. We moeten onszelf concentreren op de volgende wedstrijd en scherp blijven, omdat we dan het meeste uit onze selectie halen. We hebben deze wedstrijd gelukkig met een goed gevoel afgesloten.”