OFC promoveert meer dan verdiend naar de hoofdklasse!

OFC uit Oostzaan promoveert voor de derde keer op rij. De ploeg van Imdat Ilguy was in de beslissende wedstrijd in Leidschendam met 1-5 veel te sterk voor RKAVV. Chelton Linger scoorde drie keer. De andere doelpunten kwamen op naam van Dave Hertog en Rachid el Yaghmouri. Later veel video fragmenten.

Imdat en Martha

OFC, dat met een 3-1 voorsprong aan de return begon, kwam geen moment in gevaar. Rachid el Yaghmouri had binnen vijf minuten al twee grote kansen gehad om de score te openen. Halverwege de eerste helft was het eindelijk raak. Wie anders dan topscorer Chelton Linger kopte heel hard binnen na een voorzet van Jermanno Lo Fo-Sang. Drie minuten later was het duel gespeeld toen Dave Hertog een vrije trap langs Jeroen Pesschier schoot. Nog binnen het half uur maakte Linger er 0-3 van. Dat het voor rust nog 1-3 werd door Remco Overdevest leek het nog even spannend te worden. Niet zo zeer door die treffer, maar wel door de drie grote kansen op rij voor RKAVV.

Rachid en Manu

De 1-4 in de veertigste minuut van Rachid el Yaghmouri deed alle hoop bij RKAVV, als die er al was, verdwijnen. De tweede helft was een formaliteit. Het slotakkoord was voor Chelton Linger. Hertog en Willem Scheerens hadden als eerder de vijfde kunnen maken, maar Linger maakte het vlak voord tijd, door de bal achter het standbeen langs binnen te tikken, af (1-5).

Met vier zeges in vier nacompetitie wedstrijden en maar liefst zeventien gescoorde doelpunten is de promotie meer dan terecht. OFC promoveert voor het derde jaar op rij onder leiding van trainer Imdat Ilguy . Aan Martin de Groot volgend jaar de taak om er een vierde promotie van te maken.

Later veel foto’s en video van de promotie van OFC.