OFC raakt 100% score kwijt tegen Hollandia

OFC leed zondagmiddag zijn eerste puntverlies van het seizoen. Op bezoek bij Hollandia kwamen de mannen van hoofdtrainer Pieter Mulders niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Bekijk hier het hele programma in de Derde Divisie Zondag

De Oostzaanders behaalden vorig weekend nog een zwaarbevochten overwinning op Dongen, maar begonnen tegen Hollandia niet scherp aan de wedstrijd. OFC speelde zichtbaar plichtmatig en lukte het niet om kansen te creëren, al slaagde de thuisploeg daar eveneens nauwelijks in. Desondanks kwam Hollandia op een voorsprong. Een voorzet belandde bij de tweede paal, waar Sven Deen vrijstond om de bal het doel in te werken. Het zorgde ervoor dat OFC met een achterstand naar de kleedkamer ging.

Mulders besloot in de tweede helft tactisch een aantal omzettingen te doen, waardoor het beter ging lopen bij OFC. De bezoekers begonnen steeds meer kansen te krijgen en kwamen dan ook terecht op een gelijke stand. Niels Springer was de man die het doelpunt voor OFC maakte. Vervolgens kwam er een lange periode in de wedstrijd waarin de ploeg op zoek ging naar meer dan een punt, maar het lukte niet om nog een doelpunt te maken. Daardoor keerde OFC met een punt terug naar huis.

De oefenmeester van OFC was na afloop teleurgesteld in het resultaat. “Op dit niveau moet je gewoon top zijn om resultaat te behalen en helaas is dat ons niet gelukt”, stelt Mulders. “Het gaat simpelweg om de drive en durf om wat te laten zien. Dan zie je toch dat we de ervaring missen om het duel te kantelen. In de tweede helft hebben we ons echter goed herpakt en konden we uitlopen op een overwinning, maar jammer genoeg lukte dat niet.”

Tekst: Jordi Smit
Archieffoto: John Beckman