Foto John Beckman

OFC stapje dichter bij titel

OFC (Oostzaan) is weer een stap dichter bij de titel in de zondag tweede klasse A. De ploeg van Imdat Ilguy versloeg ZAP uit Breezand met 2-0 en het zag naaste achtervolger Hellas Sport punten morsen tegen De Blokkers. OFC heeft nu twee verliespunten minder.

Al na twee minuten leek er geen vuiltje aan de lucht voor OFC. Ouassim Amr ging goed door aan de linkerkant en Marijn de Haas werkte zijn voorzet goed af. De 1-0 veranderde het spelbeeld niet. Ilguy: “ Normaal gesproken zie je dan dat een tegenstander wordt aanvallender gaat spelen en wat meer risico’s durft te nemen maar ZAP deed dat niet. Dat maakte het voor ons wel lastiger.”

Rachid el Yaghmouri scoorde niet en blijft op 26 goals staan
Rachid el Yaghmouri scoorde niet en blijft op 26 goals staan

Omdat het tempo van OFC in de eerste helft ook nog eens te laag lag bleef het slechts bij 1-0. In de tweede helft gooide OFC er een schepje boven op. Topscorer Rachid El Yaghmouri ging alleen op de doelman van Zap af maar wist net te scoren. Zijn teller blijft dus op 26 staan.

07042013 OFCZAP 1

Ook Joey Noordenbos had de wedstrijd kunnen beslissen. Maar net als EL Yaghmouri strandde hij oog in oog met de doelman. Ilguy: “ Dat hadden gewoon twee treffers moeten zijn. Normaal zijn ze beiden trefzeker maar nu dus niet. Ondanks dat Zap slecht een kans heeft gekregen is het dan toch billenknijpen.”

OFC versloeg ZAP met 2-0 en zag concurrent Hellas Sport gelijk spelen
Foto John Beckman: OFC versloeg ZAP met 2-0 en zag concurrent Hellas Sport gelijk spelen

De bevrijdende treffer kwam uiteindelijk vijf minuten voor tijd. De pas 17-jarige invaller Tollenay Ilguy (het neefje van de trainer) dribbelde het strafschopgebied in, speelde twee man uit en legde terug op de vrijstaande Jordy Dijkhuizen. Zijn inzet betekende de bevrijdende 2-0.

Ilguy: “ We zijn weer een week verder en weer wat dichter bij de titel. Al is de strijd zeker nog niet gestreden. Hellas Sport kan op twee punten komen als ze donderdag winnen van SEW maar dat is zeker nog niet gespeeld. Het is daar een slecht veld en wij verloren er vorige week ook. Ik zie Foresters (drie punten achter OFC) als onze grootste concurrent. Over twee weken spelen we tegen hen en dat zou wel eens beslissend kunnen zijn.”

Kijk voor de uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2A.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)