OFC stunt in de beker en verslaat ADO’20

Eersteklasser OFC heeft donderdagavond gestunt in het bekertoernooi. Op bezoek bij ADO’20 kwam het elftal van Imdat Ilguy voor rust verdiend op voorsprong. In de tweede helft bleven de bezoekers de bovenliggende partij en wonnen zij uiteindelijk met 0-2 van topklasser ADO’20.

ADO’20 moest het deze avond zonder hun oefenmeester stellen. Martin De Groot zat namelijk een schorsing uit. De trainer werd, na aanmerkingen op de leiding afgelopen zondag bij AFC van het veld gestuurd en volgde de wedstrijd dus vanaf de tribune.

De beginfase was voor ADO’20. Na vijf minuten kreeg Joey Carolina al een kans, zijn schot werd echter gekeerd door keeper Mitchel Vinken. In de tiende minuut begon Ferry Heijnis aan een solo die eindigde in een hoekschop. De daaropvolgende kopbal ging maar net over het doel van Vincken. Na een kwartier nam OFC brutaal het initiatief over met goed en agressief voetbal. Rond het half uur kwamen de bezoekers bijna op voorsprong, Jonathan Richart ging alleen op keeper Bosma af maar Zuiverloon kon met een goede actie herstellen. Dit bleek echter uitstel van executie, in de 34ste minuut wist Chelton Linger namelijk de openingstreffer te maken. Een corner werd door iedereen gemist en simpel binnengewerkt door de aanvaller. Vlak voor rust kwamen de bezoekers bijna op 0-2. Een schot van Arsenio Dihalu ging net langs de verkeerde kant van de paal. Zo werd er met een verdiende 0-1 voorsprong voor OFC aan de thee begonnen.

Na de onderbreking bleef OFC de bovenliggende partij en kwamen zij ook aan hun tweede treffer. Rachid El Yaghmouri ronde in de 51ste minuut een solo af en zorgde voor de 0-2 tussenstand. ADO’20 probeerde wel tot de aansluitingstreffer te komen maar het zat er deze avond niet in voor de ploeg van De Groot. Behoudens een kans in de 76ste minuut voor debutant Cerillo Cijntje kon ADO’20 weinig creëren. OFC liet nog enkele mogelijkheden op een hogere score liggen en dus eindigde het duel in een 0-2 overwinning voor de ploeg uit Oostzaan. OFC toonde in het bekerduel meer werklust en inzet en boekte een verdiende zege op ADO’20.