OFC trekt Roy Versluis en Ali Alkan van SVL aan

OFC heeft haar selectie voor volgend seizoen versterkt met Roy Versluis en Ali Alkan. De twee spelers worden overgenomen van SVL, dat uitkomt in de zaterdag hoofdklasse. Versluis en Alkan zijn de zesde en zevende  aanwinst voor de club uit Oostzaan.

Alkan moet de ploeg van Imdat Ilguy van meer aanvallende impulsen voorzien. “Ik heb een mooie aanbieding van OFC gehad en na een aantal goede gesprekken met de leiding van de club heb ik besloten om deze uitdaging aan te gaan. OFC is een club met ambities en mooie toekomstplannen. Ik hoop dat de club dit seizoen promoveert naar de topklasse en dat we daar volgend seizoen goed in kunnen meedraaien. Wanneer dat niet gebeurt moeten we kampioen worden en promoveren. Mijn doel is om een basisplaats te veroveren en belangrijk te zijn voor het team.”

Ook Versluis, die zijn opleiding genoot bij Feyenoord,  ziet dat OFC ambitieus is en voor het hoogst mogelijke wil gaan. “De ambities van de club en die van mij komen volledig overeen. In de gesprekken en de wedstrijd die ik van OFC heb ik gezien proef ik de enorme prestatiedrang die er is. OFC heeft een geweldig team met spelers die echt goed kunnen voetballen. Ik denk dat ik met mijn rust, ervaring en spel van toegevoegde waarde kan zijn voor het team. Met deze selectie en een aantal gerichte versterkingen erbij ben ik er van overtuigd dat we goede prestaties gaan neerzetten volgend seizoen.”

Roy Versluis

Nadat SVL vorig seizoen kampioen werd in de eerste klasse is het voor beide spelers nu taak om degradatie met SVL te voorkomen. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we het via de nacompetitie gaan redden,” aldus Alkan. “Je ziet vaak dat het bij ploegen die tegen degradatie vechten tegen zit. De combinatie van pech, blessures, schorsingen en het hogere niveau heeft er voor gezorgd dat we onderin staan. We wisten dat het een moeilijk jaar zou worden maar ik verwacht dat het uiteindelijk goed komt en ons handhaven.”

Versluis, die in de winterstop bij SVL aansloot nadat zijn toenmalige club VVA 71 failliet ging, is zelfs nog positiever over de huidige situatie waar SVL zich in bevindt. “Als we drie keer winnen denk ik dat we ons rechtstreeks handhaven. Anders moet het maar via de nacompetitie. Het zou zonde zijn als we degraderen want we hebben een hoofdklasse waardig elftal en daarnaast ook een leuke groep met allemaal jongens uit de buurt. We zijn de laatste weken  wel weer in betere doen dus ik hoop dat we die lijn kunnen vasthouden en het uiteindelijk redden,” besluit de centrale verdediger.

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: fotoheres & VVA 71

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC