OFC verspeelt koppositie na thuisnederlaag tegen Hercules

OFC heeft op het eigen sportcomplex een nederlaag geleden tegen Hercules. De Oostzaanders gingen in de tweede helft met 1-2 onderuit.

Waar het voor OFC zaak was om goed uit de startblokken te schieten, was het Hercules dat in de beginfase het betere van het spel had. OFC was slordig aan de bal en kwam daardoor niet in het eigen spel. Het kwam daardoor op een achterstand te staan, maar in de laatste twintig minuten van de eerste helft ging de thuisploeg beter spelen. Het zorgde zelfs voor de gelijkmaker. Max Veerman gaf de bal voor op Genridge Prijor die de 1-1 binnen werkte.

In de tweede helft hoopte OFC door te drukken, maar na een rode kaart voor Veerman en een penalty tegen kreeg de gastheer het lastig. Met een hernieuwde achterstand kwam het zelfs met negen man te spelen, nadat Sonny ten Hoope eveneens van het veld af moest. OFC deed vervolgens nog alles om terug te komen in de wedstrijd, maar slaagde daar niet meer in. Het zorgt ervoor dat de club inmiddels op een gelijk aantal punten staat met Gemert en gedeeld tweede is in de Derde Divisie Zondag.

“Het valt natuurlijk niet mee als je vrijwel de gehele tweede helft met negen man staat”, legde hoofdtrainer Pieter Mulders na afloop het verlies uit. “We zitten momenteel echt even in de hoek waar de klappen vallen. Gelukkig hebben we nog voldoende wedstrijden te gaan om ons te verbeteren.”