Rachid El Yaghmouri scoorde twee keer voor OFC tegen ZAP

OFC vindt aansluiting

Tweede klasser OFC heft zoals verwacht de inhaalwedstrijd tegen ZAP uiteindelijk eenvoudig gewonnen. In Breezand werd het 1-4. De wind speelde een grote rol maar de ploeg van Imdat Ilguy zag de achterstand op koploper De Kennemers verkleint worden tot vier punten.

“Het was niet heel moeilijk voor ons maar de wind, zeg maar storm, speelde wel een grote rol waar door het moeilijk combineren was. Ik wilde graag de eerste helft met de wind tegen spelen en dan de schade beperken. Met een kleine achterstand of een gelijkspel in de rust was ik tevreden geweest.” Imdat Ilguy, de trainer van het ambitieuze OFC, had zijn strijdplan klaar voor aanvang van het duel met ZAP. Zijn woorden werden werkelijkheid. OFC begon met wind tegen en de gevaarlijkste aanvaller van ZAP was de doelman. Zijn uitrappen zorgde steeds voor groot gevaar. Al na een paar minuten was het uit zo’n uittrap die er voor zorgde dat de thuisploeg op 1-0 kwam. Pas daarna kwam OFC wat meer in de wedstrijd. Ilguy begon met zijn topscorer Rachid El Yaghmouri op de bank omdat hij net als Brian Brijs te laats kwam voor de wedstrijdbespreking. Ilguy: “Ik mis dan twee spelers uit de as maar ze moeten gewoon op tijd komen. Klaar!”

OFC kreeg steeds meer grip op het duel en kon duidelijk beter omgaan met de omstandigheden. De ploeg probeerde steeds meer te voetballen en uit een van die combinaties werd een voorzet van Abdiella Ben Kadour door Joey Noordenbos binnengetikt. Voor rust kwam er zelfs nog de voorsprong voor de ploeg uit Oostzaan. Ouassim Amr dribbelde de zestienmeter in, speelde zich zelf goed vrij en kon vervolgens eenvoudig een hoek uitzoeken, 1-2.

Ilguy: “Toen we 1-0 achter stonden zei ik nog tegen mijn assistent dat ik blij zou zijn als het daar bij bleef in de eerste helft. Dat we dan uiteindelijk met een voorsrong gaan rusten is dan natuurlijk super.”

Na de theepauze was de wedstrijd snel gespeeld. Yaghmouri mocht zijn opwachting maken omdat Ilguy gebruik wilde maken van zijn snelheid en OFC dus nu met de win mee speelde. Vijf minuten na de hervatting werd Jonathan Richard gevloerd in het strafschopgebied. Niet alleen moest de keeper van ZAP met rood naar de kant maar de penalty werd door Yaghmouri ook binnen geschoten, 1-3.

Tien minuten voor tijd bepaalde Yaghmouri de eindstand met zijn tweede treffer van de middag op 1-4. OFC klimt naar de derde plaats op de ranglijst met vier punten achterstand op De Kennemers. Beide ploegen treffen elkaar dit seizoen nog twee keer.

Archieffoto: Rachid El Yaghmouri