OFC walst over Nieuwerkerk heen

OFC heeft in de strijd om een plek in de Hoofdklasse enorm goede zaken gedaan. Op eigen veld wist het team van Imdat Ilguy met maar liefst 7-1 te winnen van Nieuwerkerk. Bij de rust stond het al 5-0 en was het duel al gespeeld.

Voor OFC betekent de ruime overwinning van vanmiddag dat de volgende ronde hen niet meer kan en mag ontgaan. Bij de thuisploeg stond Serafim Pires, oud-keeper van onder meer Turkiyemspor, onder de lat. Enigszins opmerkelijk, aangezien de doelman pas anderhalve week bij OFC traint en zijn overschrijving een aantal dagen geleden pas rond kwam.

Op het zonnige sportpark in Oostzaan was de thuisploeg vanaf het begin oppermachtig. Via Rachid el Yaghmouri werd OFC voor het eerst gevaarlijk en uit een vrije trap van diezelfde Yaghmouri viel de bal uiteindelijk voor Dave Hertog. De linksbuiten bedacht zich geen moment en volleerde de bal prachtig in het doel van Sander Hoffmann. Het blijkt een voorbode voor een legio aan kansen en doelpunten. Eerst was het wederom Hertog, maar zijn inzet werd ditmaal wel gekeerd. De volgende kans was wel raak. Willem Scheerens kon, na een corner van Yaghmouri, controleren in de zestienmeter en Hoffmann voor de tweede maal verschalken. Nog binnen de twintig minuten stond de 3-0 op het scorebord. Chelton Linger kon meegeven aan Marouane Bensabouh en zijn schuiver is Hoffmann te machtig.

Hertog en Lo Fo Sang

Tegenover de droomstart van OFC wist Nieuwerkerk vrij weinig in te brengen. Zeker voor de waterpauze probeerde het team van Oscar Biesheuvel wel te voetballen, maar er ging te veel fout en vooral verdedigend konden ze OFC niet stoppen. Want Yaghmouri had er meteen na de drinkpauze 4-0 van kunnen maken, maar zijn schot ging net naast het doel. Pas na dertig minuten viel er een kans voor Nieuwerkerk te noteren. Een vrije trap van Mitchell Hendriks kwam gevaarlijk voor, maar niemand kon het laatste zetje geven. Daarna was het weer de beurt aan OFC. Opnieuw kon Nieuwerkerk niks uitrichten uit een corner van de thuisploeg en Sylvan Martha wist in de verre hoek binnen te schieten. Het slotakkoord van de eerste 45 minuten was voor Linger, de topscorer van Het Amsterdamsche Voetbal topscorersklassement. Nadat Bensabouh hard onderuit gehaald werd in de zestienmeter, mocht Linger aanleggen en de spits faalde niet vanaf elf meter. En dus stond de ongelofelijke ruststand van 5-0 op het scorebord toen beide teams de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft leek het erop dat Nieuwerkerk toch nog het beste van deze hopeloze situatie wilde maken. Via Michel van Guldener kwamen de bezoekers toch nog gevaarlijk door en een schot van Harti el Assad ging maar net naast het doel van Pires. Maar de verdediging van Nieuwerkerk kon ook in het tweede bedrijf het doel niet schoon houden. Een goedlopende aanval over meerdere schuiven werd door Bensabouh doeltreffend afgerond en dat betekende zijn tweede van de middag. Daarna was het weer voornamelijk OFC dat in balbezit was en dat de kansen creëerden. Marijn Sterk mikte na een corner net naast en Martha schoot op aangeven van Sterk ook naast het doel van Hoffmann. In de tweede helft haalde Ilguy wat spelers naar de kant om rust te geven en de ingevallen Kevin Wijndal wilde meteen laten zien wat hij in huis had. Een sterke actie van de aanvaller leidt tot een schot van Wijndal, maar via een Nieuwerkerks been gaat deze inzet naast. Ook Yaghmouri probeerde het met een schot, maar hij mikte net over het doel.

Dave Hertog OFCNIE
Dave Hertog was met twee treffers belangrijk voor OFC tegen Nieuwerkerk

Aan de andere kant kregen de bezoekers wel nog een eretreffer. Scheidsrechter Van Os gaf Nieuwerkerk ook een strafschop en Ali Benomar schoot raak vanaf de stip. Toch zou OFC het laatste doelpunt van deze middag maken. Een lange bal wordt door Bensabouh terug gekopt naar Hertog. De aanvaller kon op een paar meter van het doel inkoppen en dat deed hij dan ook. Niet veel later vond de leidsman dat de lijdensweg van de bezoekers lang genoeg geduurd had en floot de scheidsrechter af. Een mooie, ruime overwinning voor OFC, dat op donderdag 22 mei de stap naar de volgende ronde definitief kan zetten.

Na afloop was één van de uitblinkers, Marouane Bensabouh, van mening dat het, ondanks de uitslag, geen hele makkelijk wedstrijd was voor OFC. Bensabouh: “Het was best wel bikkelen. Gelukkig creëerden we opnieuw veel kansen, alleen dit keer vlogen ze er allemaal in. In de competitie hebben we de kansen juist te vaak laten liggen.” De grote overwinning betekent nog niet dat de focus al op de winnaar van RKAVV-SJC verzet kan worden. “Wij maakten vijf doelpunten in één helft, dus dat kunnen zij ook zomaar doen. Het is namelijk niet zo dat zij niet gebikkeld hebben vandaag. De focus blijft daarom op donderdag en daarna kijken we verder”, aldus Bensabouh.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)