Na afloop van de wedstrijd tegen De Kennemers ging OFC weer op de platte kar

OFC weer kampioen

OFC uit Oostzaan is voor het tweede achtereenvolgende jaar kampioen geworden. De ploeg van Imdat Ilguy won met 5-0 van De Kennemers en speelt volgend jaar in de eerste klasse. Topscorer Rachid El Yaghmouri scoorde twee keer en eindigt samen met Paul Bekker op de eerste plaats van de topscorerslijst.

Foto Wim Poelstra: OFC verslaat De Kennemers met 5-0 en promoveert naar de eersteklasser
Foto Wim Poelstra: OFC verslaat De Kennemers met 5-0 en promoveert naar de eersteklasser

Het is de vierde promotie van OFC in zes jaar tijd. Voorzitter Jaap de Vries kon na afloop zijn geluk dan ook niet op. De Vries: “ Na de titel van vorig seizoen gingen we voor een periodetitel maar dat we kampioen zijn geworden is iets waar ik alleen maar van kon dromen.” Burgmeester MÖhlman reikte na afloop de kampioensschaal uit aan aanvoerder Jonathan Richard.  Met Mick Harren en later op de dag Danny de Munck op het podium beleeft OFC weer een historische dag. Maar liefst tien elftallen werden kampioen. En allemaal gingen ze op de kampioenskar door het dorp.

Foto Wim Poelstra: Jonathan Richard scoorde twee keer in de kampioenswedstrijd
Foto Wim Poelstra: Jonathan Richard scoorde twee keer in de kampioenswedstrijd

Rond half vijf maakte ook het eerste elftal die tocht. Twee uur eerder heerste er vooral spanning. Er moest nog wel even gewonnen worden. Van De Kennemers, bleek al snel, hoefde ze niet veel te vrezen. OFC speelde meer tegen zich zelf. Het wachten was op de verlossende eerste treffer. Die kwam uiteindelijk pas na 38 minuten spelen. Yaghmouri maakte na een lange pass van Nassim Zohair zijn 29ste van het seizoen.

Foto Wim Poelstra: Rachid EL Yaghmouri maakte dit seizoen 30 treffers en gaat naar Barcelona
Foto Wim Poelstra: Rachid EL Yaghmouri maakte dit seizoen 30 treffers en gaat naar Barcelona

Na rust was het duel snel beslist. Binnen acht minuten was het 3-0. Jonathan Richard (kopbal) en wederom Yaghmouri hadden geen moeite om het net te vinden. Toen De Kennemers ook nog met tien man verder moest vanwege een blessure en al drie keer gewisseld te hebben was er van een wedstrijd geen spraken meer. Het enige wat nog telde waren de doelpunten.

Yaghmouri, samen met Paul Bekker van Jos Watergraafsmeer, strijdt voor de reis naar Barcelona. Bekker scoorde eenmaal en Yaghmouri bleef steken op twee treffers dus kunnen ze samen naar Barcelona. In de slotfase probeerde iedereen de spits te laten scoren maar een derde treffer zat er voor hem niet meer in. Elzo Noya en Richard maakte het vijftal goals vol. Yaghmouri: “ Ik heb er dertig gemaakt dit seizoen. Eentje meer zat er niet in. Dan deel ik in Barcelona maar een kamer met Bekker. Lijkt me gezellig.”

Later op de avond een samenvatting, reacties en veel feestbeelden vanuit Oostzaan. Dan ook veel foto’s

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!