OFC werkt zich in tweede helft naar 3-1 overwinning

OFC heeft zich na de nederlaag tegen Groene Ster van afgelopen week weer herpakt. De Oostzaanders versloegen zondagmiddag DEM met 3-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zondag

De thuisploeg speelde een plichtmatige eerste helft. Aangezien de opponent wist dat het tegen de koploper speelde, besloot het om een goede organisatie op het veld neer te zetten. Bij OFC lukte het maar niet om een snel baltempo te laten zien en op deze manier de tegenstander stuk te spelen, waardoor het maar niet de openingstreffer maakte. Die viel daarentegen wel aan de andere kant. Michael Obioha maakte de treffer uit een hoekschop, wat betekende dat OFC met een achterstand de theepauze in ging.

In de tweede helft kwam OFC een stuk beter uit de kleedkamer en kreeg DEM het steeds moeilijker om de verdedigende organisatie in stand te houden. Na een voorzet van Max Veerman zorgde Niels Butter voor de gelijkmaker. Het gaf OFC het vertrouwen dat het nodig had, waarna het eveneens voor de tweede en derde treffer zorgde. Beide doelpunten kwamen op naam te staan van Abdel Malek el Hasnaoui.

De overwinning zorgde voor tevredenheid bij hoofdtrainer Pieter Mulders. “We kunnen niet alleen tevreden zijn over het resultaat, maar eveneens over het vertoonde spel. Vandaag hebben we hard gewerkt om de drie punten over de streep te trekken en dan is het altijd fijn wanneer dat lukt”, stelt de oefenmeester, die volgende week op bezoek gaat bij Blauw Geel ’38.

Tekst: Jordi Smit