Home / Algemeen / OFC wil niet overstappen naar Derde Divisie zaterdag

OFC wil niet overstappen naar Derde Divisie zaterdag

De KNVB heeft de clubs uit de zondag Derde Divisie gevraagd om na te denken of ze eventueel de overstap willen maken naar de zaterdag. De bond zit namelijk met het probleem dat er momenteel zestien teams in de zaterdagcompetitie zitten en twintig op zondag. Alles heeft te maken met het aantal beloftenteams dat eerlijk verdeeld moet worden. OFC heeft aangegeven die overstap niet te willen maken.

Volgens de brief die de KNVB woensdag aan alle clubs verstuurde, moeten twee clubs de overstap maken van de zondag naar de zaterdag. Om dat probleem op te lossen heeft de voetbalbond de clubs in de zondag Derde Divisie gevraagd een overstap naar de zaterdag te overwegen. Clubs hebben tot 10 juni de tijd om hun wens aan te geven. Er zijn clubs die dat in overweging nemen, maar OFC hoort daar niet bij,

Marwan Khairi, voorzitter van de Stichting Topvoetbal Oostzaan: “Wij willen niet naar de zaterdag overstappen. Ik denk wel dat het een afdeling is met prachtige clubs en dat er meer sfeer rondom de wedstrijden zal zijn, maar wij zijn een zondagclub en ik denk dat we meer kans hebben op een beter resultaat als we in de derde divisie zondag blijven spelen. Ik sla de zaterdag toch iets hoger aan. Wij willen mee doen om de titel komend seizoen dus dan kunnen we beter op de zondag blijven speleen.”

Momenteel ziet de samentelling van de Derde Divisie (zaterdag en zondag) er uit zoals in onderstaande tabel. Aanstaande zaterdag worden de laatste twee clubs van de zaterdag derde divisie bekend. Mocht er niemand over willen stappen dan zal degradant UNA verplicht naar de zaterdag verhuizen. De tweede club zal dan via loting bepaald worden.

[table “192” not found /]
Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC