Home / Algemeen / OFC wint 2e periode maar verspeelt dure punten

OFC wint 2e periode maar verspeelt dure punten

OFC uit Oostzaan is winnaar geworden van de tweede periode in de zondag eerste klasse A. Het punt (2-2) tegen De Kennemers werd dan ook niet gevierd. Trainer Imdat Ilguy was dan ook zeer teleurgesteld en zag koploper JOS Watergraafsmeer verder weglopen.

“We winnen de tweede periode maar ben er echt ziek van”, zei trainer Imdat Ilguy na de puntendeling met De kennemers. “We verzuimen gewoon om voor rust met vier of vijf goals verschil voor te staan. Nu staat het maar 1-0 en de meest eenvoudige mogelijkheden gingen er niet in. Ik ben erg teleurgesteld in deze prestatie.”

OFC 028

Ilguy wilde na afloop geen namen noemen van zijn spelers die al die kansen hadden verprutst. “Hou het maar op de voorhoede”. Dan kom je al snel uit bij Linger, Yaghmouri , Dihalu en Wijndal. Maar zeker weten we dat dus niet. Ilguy neemt zijn spelers in bescherming in deze en wilde ook niet verklappen wie er in de fout ging bij de eerste tegengoal. “Mijn rechtsback speelde te kort terug en daar viel de 2-1 uit.”

Tot zover de berichtgeving zonder namen. Nadat de thuisploeg vele kansen om zeep had geholpen was het uiteindelijk in de 36ste minuut pas raak.  Arsenio Dihalu gaf voor en Marwan Bensabouh maakte, in twee instanties, de bevrijdende treffer. Toen vijf minuten na rust Chelton Linger voor de 2-0 zorgde op aangeven van Bensabouh leek de wesdtrijd beslist.

Wijndal

Maar nog binnen zestig seconden was het al weer 2-1. Een te zachte terugspeelbal werd door Adrichem onderschept en vervolgens achter Vincken geschoten. Ilguy: “Na die tegentreffer was de wedstrijd niet meer om aan te zien. De Kennemers speelde de lange bal en wij gingen gewoon het zelfde doen.  Ik snap er helemaal niets van.”

Scheerens

OFC kreeg de deksel op haar neus toen Van de Wal vier minuten voor tijd de 2-2 maakte. Een hoge bal werd in de zestienmeter niet goed verwerkt zodat De Kennemers gelijk kon maken. In de resterende minuten was OFC toch nog dicht bij de zege maar de doelman van De Kennemers redde uitstekend op de kopbal van Bensabouh.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A.

Foto’s Wim Poelstra

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)