OFC

OFC wint topper tegen UNA eenvoudig met 2-0

OFC heeft een eenvoudige zege geboekt op UNA. De ploeg van hoofdtrainer Pieter Mulders zette al in de eerste helft de eindstand op het scorebord: 2-0.

Het duel was een mooie testcase voor OFC dat dit seizoen ijzersterk is in de Derde Divisie Zondag. In het eerste kwartier tekende echter al een duidelijk krachtverschil zich af. De thuisploeg had de wedstrijd goed onder controle en probeerde aan de rechterkant van het veld vleugelverdediger Max Veerman vrij te krijgen die voor de voorzetten richting Niels Springer en Niels Butter moest zorgen. UNA zat hem in de eerste tien minuten echter flink op de huid, waardoor OFC nog moeite had om kansen te creëren.

De eerste mogelijkheid kwam uit een vrije trap van Butter. De aanvaller krulde de bal prachtig richting de tweede paal, maar zijn inzet spatte hard tegen de lat aan. Het was het eerste wapenfeit van OFC dat vervolgens de tegenstander onder druk bleef houden. De openingstreffer voor de Oostzaanders kon dan ook niet uitblijven. Een afgetekende voorzet van Veerman kwam op het hoofd terecht van Butter. Hij hoefde uitsluitend nog tegen de bal aan te lopen om de openingstreffer op het scorebord te zetten.

Het doelpunt gaf OFC het vertrouwen dat het nodig had om nóg meer in het spel te komen. UNA probeerde met een aantal aanvallen door het centrum van het veld gevaarlijk te zijn, maar verder dan enkele schotpogingen kwam het niet. Aan de andere kant viel de treffer nog voor rust. De snelle Genridge Prijor, die wederom bezig was aan een uitstekend duel, liep kinderlijk eenvoudig langs zijn tegenstander en had geen moeite om keeper Kai Huybers te verschalken. Daardoor ging OFC met een 2-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft controleerde de gastheer de wedstrijd. Waar OFC nauwelijks meer tot kansen kwam, gaf het achterin ook nauwelijks wat weg. De koploper van de competitie was in de tegenaanval nog enkele keren gevaarlijk, maar Springer verzuimde tweemaal om de uitslag nog ruimer te laten uitvallen. Tweemaal liep hij te lang door richting de keeper, waardoor de hoek te klein was en Huybers geen moeite had om de bal tegen te houden. Met een 2-0 overwinning kon OFC echter dik tevreden zijn.

Mulders was na afloop dan ook tevreden over de wedstrijd. “We hebben het duel vandaag onder controle gehad”, oordeelde hij. “In de eerste helft speelden we gewoon goed en kwamen we terecht op een voorsprong te staan. Vervolgens besloot ik in de rust om de wedstrijd in de tweede helft dood te maken en zo de drie punten binnen te slepen. We zien dat de ploeg blijft leren en stappen voorwaarts zet.”