OFC (zaterdag) en DVVA spelen gelijk in saai kelderduel

Onderin de zaterdag tweede klasse A hebben hekkensluiter OFC en DVVA niet kunnen imponeren. De wind had een grote invloed op het zespuntenduel waarin zelfs niet gescoord werd: 0-0.

DVVA, dat probeert weg te komen van de twaalfde plek om niet nacompetitie te hoeven spelen, begon duidelijk beter aan de wedstrijd. Een foute terugspeelbal van OFC zorgde ervoor dat Edzo Kloosterboer al in de derde minuut alleen op keeper Davey Clements kon afgaan, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Hierna volgde een saaie eerste helft waarin beide teams wel wilden, maar niet konden. OFC was slordig en DVVA kon voorin geen vuist maken.

Na ongeveer een half uur draaide wederom Kloosterboer goed weg in het strafschopgebied en werd zijn inzet gekeerd door Clements. De grootste kans van de eerste helft was voor de thuisploeg. Vlak voor de theepauze kon spits Rouchan Khairi een te korte terugspeelbal onderscheppen. Zijn schot belandde vervolgens naast het doel van de Amsterdammers.

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld. DVVA had nu de wind mee, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Ook bij OFC ontbrak het aan scherpte voorin om de bal in het net te krijgen. Khairi kwam een teenlengte te kort om een voorzet van Rochito Groenhart in het doel te glijden. En een schot van de ingevallen Koen van Haaren van DVVA miste precisie waardoor de wedstrijd met dezelfde stand eindigde als die begon: 0-0.

Door het gelijkspel blijft OFC laatste staan en is de achterstand op nummer voorlaatst Buitenveldert nog steeds vier punten. DVVA gaat door het gelijkspel over AMVJ heen en bezet de veilige elfde plek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)