OFC (zaterdag) loopt rood aan tijdens nederlaag bij Zandvoort

Tot de tachtigste minuut verdiende het duel tussen Zandvoort en OFC misschien geen winnaar. Een blunder in de Oostzaanse defensie en twee rode kaarten zorgden er uiteindelijk voor dat Zandvoort de hekkensluiter van de zaterdag tweede klasse A op een 4-2 nederlaag trakteerde.

Na twee overwinningen in de laatste wedstrijden van 2018 had OFC vertrouwen getankt voor de strijd tegen degradatie. Op bezoek op Sportpark Duintjesveld deelden de bezoekers het eerste speldenprikje uit. Een voorzet van Scotty Coolen ging aan iedereen voorbij. Namens Zandvoort schoot spits Salim Fertout in de achttiende minuut hoog over. Deze kans was de opmaat naar meer voor Zandvoort, want enkele minuten later opende Kas de Vries de score. Een goed genomen hoekschop bleef in het doelgebied liggen en het was een koud kunstje voor de nummer tien om hem af te maken: 1-0.

De gasten kwamen vrij snel op gelijke hoogte. Adnan Barakat legde in de 25ste minuut een vrije trap panklaar neer bij de tweede paal, waar verdediger Justin Nep vrij kon inkoppen: 1-1. Hierna gingen beide teams gelijk op en herstelde Zandvoort nog voor rust de voorsprong. Balverlies van OFC op het middenveld leidde een counter in, waaruit Nigel Berg oog-in-oog met doelman Davey Clements niet faalde: 2-1.

Na de thee volgde er wederom een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij beide teams kansjes kregen. Uit het niets kwam OFC na een uur spelen voor de tweede keer deze middag langszij. Na een scrimmage voor het doel van Zandvoort bracht Eduard Lulaj de 2-2 op het scorebord. Tot tien minuten voor tijd maakten de ploegen geen aanspraak op de overwinning. Toch pakte de thuisploeg de volle buit. Een te korte terugspeelbal van OFC-invaller Julian Regterschot zorgde ervoor dat wederom Berg alleen op Clements kon afgaan. Wederom faalde hij niet: 3-2.

Vlak hierna moest de gifbeker voor OFC nog verder leeg. De warrig leidende scheidsrechter Hajjaji gaf routinier Olaf Lindenbergh rood na een overtreding en in de consternatie die volgde kreeg ook Brian Coolen zijn tweede gele kaart voor praten. Met negen man konden de Oostzaners geen vuist meer maken. Zandvoort-invaller Bud Water (ex-De Dijk) gooide het duel vervolgens definitief in het slot met een schot in de korte hoek: 4-2. Dat Scotty Coolen na het fluitsignaal ook een tweede gele kaart kreeg vanwege commentaar op de leiding, kon er ook nog wel bij voor OFC.

Voor de hekkensluiter rest niets anders dan zijn wonden te likken. Volgende week wacht de kraker tegen concurrent EDO, dat zes punten meer heeft. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.