OFC (zaterdag) pakt bij FC Zaandam eerste driepunter

Vlak voor de winterstop heeft promovendus OFC de eerste zege in de zaterdag eerste klasse A binnen. De Oostzaners versloegen FC Zaandam in de burenruzie met 0-2, door doelpunten van Eduard Lulaj en Scotty Coolen.

Vorig seizoen vond deze derby plaats in de derde klasse A. OFC werd kampioen, FC Zaandam (toen nog Hellas Sport) promoveerde via de nacompetitie. Toch staat de fusieclub er momenteel veel beter voor. De eerste twintig minuten van het duel waren ook duidelijk voor de Zaandammers. OFC kwam niet in haar spel en de thuisploeg maakte daar handig gebruik van. Verder dan een inzet van Jesse Kramer (hoog over) kwam FC Zaandam niet.

De Oostzaners werden steeds iets sterker. Spits Eduard Lulaj faalde oog-in-oog met doelman Sem Bolt en een rollertje van Tim Kuiper voorlangs was ook niet gevaarlijk genoeg. Vlak voor rust namen de bezoekers alsnog de leiding in handen. Een voorzet belandde voor de voeten van Lulaj, die nu wel trefzeker was: 0-1.

De tweede helft kwam OFC furieus uit de startblokken. Een tweede treffer van Lulaj bleef uit en ook Adnan Barakat zag zijn schot na een afgeslagen hoekschop niet tussen de palen eindigen. Hierna nam FC Zaandam weer de regie in handen. Tot grote kansen leidde dit niet. Vlak voor tijd sloeg OFC toe, met wat hulp van Zaandam-keeper Bolt. Hij ging de fout, Scotty Coolen veroverde de bal en schoof deze in het lege doel: 0-2.

De eerste Oostzaanse overwinning was hiermee een feit. Veel helpt dit niet, want OFC staat nog altijd laatste met zeven punten achter nummer voorlaatst Buitenveldert, ook de aankomende tegenstander. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.