OFC (zaterdag) verspeelt ruime voorsprong tegen Jong Holland

Zaterdag tweedeklasser OFC leek na 45 minuten tegen Jong Holland op weg naar een overwinning. Met een 3-0 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht, maar door een onthutsend zwakke tweede helft moest de hekkensluiter toch genoegen nemen met een punt: 3-3.

De Oostzaners begonnen, met de wind in de eerste helft mee, goed aan de wedstrijd. In de tweede minuut bleef een hoekschop in het strafschopgebied van Jong Holland liggen en kon Scotty Coolen de 1-0 maken. Nog geen zeven minuten later volgde er een combinatie tussen Adnan Barakat en Coolen, waaruit de jonge spits zijn tweede van de middag maakte: 2-0.

Daar bleef het overigens niet bij in de eerste helft. Nog voordat er een halfuur gespeeld was, bracht Barakat op aangeven van Nick Kramer de 3-0 op het scorebord. Jong Holland mocht niet klagen dat het halverwege ‘slechts’ 3-0 was. Verder dan een paar corners waren de bezoekers niet gekomen, terwijl OFC zichzelf alleen kon verwijten dat het niet nog ruimer afstand had genomen van de Alkmaarders.

Na de rust kantelde het spelbeeld volledig. OFC leek het volledig kwijt te zijn met de wind tegen. Binnen twee minuten had de vrijstaande Lars Boekel met een kopbal de spanning teruggebracht. Een paar minuten later veroorzaakte OFC-verdediger Tim Kuiper een strafschop, waaruit Martijn Wierenga de 3-2 maakte.

Jong Holland rook bloed en zette aan voor de gelijkmaker. Deze volgde ook na een uur spelen. Na een goede actie schoot Mark Hondius in twee instanties raak: 3-3. Beide ploegen probeerden nog voor de overwinning te gaan, waarbij de bezoekers de betere kansen kregen, maar een winnaar kwam er niet. Wel eindigde OFC het duel met tien man omdat Nigel Coolen na het laatste fluitsignaal rood kreeg wegens commentaar op de leiding.

Door het gelijkspel blijft OFC laatste staan, met acht punten uit vijftien wedstrijden. De achterstand op een nacompetitieplek blijft vijf punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.