Home / Derde Divisie zondag / OFC zet in topduel met achtervolger Gemert een knappe zege neer

OFC zet in topduel met achtervolger Gemert een knappe zege neer

Het is OFC gelukt om de voorsprong op achtervolger Gemert tot zes punten te vergroten. De Oostzaanders wonnen het thuisduel terecht met 4-1 en bewezen zich zo een goede dienst.

OFC speelde de avondwedstrijd op het sportcomplex van OSV om zo te voldoen aan de eisen die de KNVB stelt voor de lichtinstallatie. De ploeg van Pieter Mulders schoot uitstekend uit de startblokken en creëerde directe de eerste kleine kansjes, al zorgde dat bij doelman Stefan Tielemans niet direct voor veel moeite. Aan de andere kant van het veld trachtte Gemert eveneens op zoek te gaan naar de openingstreffer, maar stuitte het op de sterke OFC-verdediging die vanaf de eerste minuut uitstekend stond opgesteld.

Zo ging het duel lang gelijk op, totdat Niels Springer een geweldig moment had. Tijdens een hoekschop van OFC schoot de aanvaller uit de draai schitterend raak: 1-0. De treffer gaf zijn ploeg overduidelijk vertrouwen, want na de voorsprong kwam OFC nog beter in het duel en hield het de tegenstander ver van het eigen strafschopgebied af. Zélf had het vlak voor rust nog de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Het lukte Niels Butter echter niet om de bal achter Tielemans te krijgen.

In de tweede helft begon de koploper van de Derde Divisie opnieuw scherp. Binnen een minuut kreeg het via Mohamed Chih een goede kans op de 2-0, maar hij kreeg de bal niet tussen de palen. Even later slaagde Chih daar alsnog in, nadat Butter de bal knap verlengde. Het leek Gemert een flinke klap te geven, maar het tegendeel was waar. De bezoekers gingen op zoek naar de aansluitingstreffer en vonden deze door een doelpunt van Erik van Loon.

Het was voor OFC direct oppassen geblazen. Gemert kreeg op dat moment in het duel steeds meer vertrouwen en drong de gastheer wat terug, maar grote kansen kreeg het niet. Darryl Baly maakte het vervolgens voor zijn ploeg wat eenvoudiger door de bal binnen te werken: 3-1. Het was de genadeklap voor Gemert dat steeds meer moeite had om met het spel van OFC om te gaan en vervolgens nauwelijks meer in de buurt van Mike Grim kwam. Vlak voor tijd kreeg OFC nog een strafschop, waarna invaller Joël Donald de eindstand op 4-1 zette.

“De doelpunten vielen vanavond precies op het juiste moment”, zo merkte Mulders na afloop op. “Ik denk dat we een goede wedstrijd op de mat hebben gelegd en tevreden mogen zijn met het resultaat. Het stond achterin weer goed en ook aanvallend stonden we ons mannetje. Het is altijd heerlijk om zes punten voor te staan op Gemert. Het is echter belangrijk om te beseffen dat we nog een halve competitie moeten spelen. We zijn er daarom nog lang niet.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zondag

Tekst: Jordi Smit

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC
Send this to a friend