OFC zet solide zege neer tegen EVV

OFC heeft de eerste wedstrijd na de winterstop winnend afgesloten. De Oostzaanders wonnen op het eigen sportcomplex met 2-0 van EVV.

De koploper in de Derde Divisie trof met EVV een degradatiekandidaat. Dat betekende allerminst dat OFC een eenvoudig duel tegemoet ging, want de bezoekers krijgen dit seizoen weinig treffers tegen, al maken ze eveneens niet veel doelpunten.  Toch lukte het OFC om in de eerste helft al op voorsprong te komen. Max Veerman gaf de bal voor richting Niels Springer die deze tegen de touwen aan werkte.

Ook in de tweede helft stond de organisatie van OFC goed en creëerde het aan de andere kant enkele kansen. Het leidde tot een verdubbeling van de voorsprong. Het was Niels Butter die de bal voorgaf op Springer die opnieuw een treffer op zijn naam zette. Tot aan het einde van de wedstrijd lukte het OFC vervolgens om druk op de tegenstander te houden en zo niet in de problemen terecht te komen.

De overwinning zorgde bij OFC logischerwijs voor een goed gevoel. “Als trainer ben je altijd benieuwd hoe de jongens uit de winterstop komen”, liet Pieter Mulders weten. “We hebben echter een aantal goede oefenwedstrijden afgewerkt waarin ik al zag dat deze groep klaar was voor de competitie. Ik vind dat we vandaag voldoende frisheid hebben gebracht en er conditioneel goed uit zagen. Daar mogen we tevreden over zijn.”