Off-day Buiksloot zorgt voor onnodige nederlaag

Buiksloot is op bezoek bij mede-promovendus DEM tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. In Beverwijk ging de ploeg van Remco van Twiller met 2-1 onderuit.

Ondanks een sterk begin van Buiksloot en een veldoverwicht met enkele mogelijkheden werd de ploeg niet echt gevaarlijk. Daar tegenover kwam het fysiek spelende DEM tot tweemaal toe voor het doel van Buiksloot. Zowel Tommy van Gils en Raymon van Balen had het vizier niet op scherp staan en vonden Oguzhan Dönmez op hun weg. Na ruim een kwartier leek de ban in de matige openingsfase gebroken te worden toen Kay van den Burg de bal tegen de arm geschoten kreeg en scheidsrechter Koet hier een strafschop voor DEM in zag. Geheel in de lijn van het niveau van de wedstrijd zag Tim Suikerbuijk zijn inzet gestopt door Dönmez.

Het slechte spel van beide teams werd van kwaad tot erger, waarbij er voor het publiek weinig te genieten was. Het duurde tot de 39ste minuut voor de volgende noemenswaardige gebeurtenis. Desorganisatie in de Buiksloot-defensie en weer een overtreding binnen de beruchte lijnen deed arbiter Koet besluiten om opnieuw een strafschop te geven. Dit keer was het wel raak. Jordy de Vet faalde niet en tekende de 1-0 aan. Dat dit niet de ruststand werd, was te danken aan de gasten. In de blessuretijd van de eerste helft werd een hoekschop weggegeven, waar Van Gils ongedekt de 2-0 binnen kon koppen.

Direct na rust probeerde Buiksloot alles op de aanval te gooien. Het drukte de thuisploeg terug op eigen helft en werd geholpen door een vroege aansluitingstreffer. Nick Koch werd in de rug geduwd en de derde toegekende strafschop van deze middag, dit keer voor Buiksloot, werd door Sergay Gemin achter DEM-doelman Erwin Hoogeland geschoten: 2-1. Het lukte de Amsterdammers echter niet om de DEM-achterhoede verder in verlegenheid te brengen. Alleen Van den Burg wist met een afstandsschot de lat nog te raken maar op de counter waren de Beverwijkers nog het meest dreigend.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.