Home / slideshow / Off-day voor DWS op bezoek bij HBC

Off-day voor DWS op bezoek bij HBC

DWS heeft zondagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden. Op bezoek bij HBC werd het 4-1 voor de thuisploeg. DWS was nog volop in de race voor de tweede periodetitel, maar omdat Kampong wel won, lijken de kansen daarop nu een stuk kleiner.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

Bij rust keek DWS al tegen een 2-0 achterstand aan. De eerste goal kwam tot stand na een ongelukkige terugspeelbal. Die werd onderschept door Luke Vahle en met een lobje verschalkte hij de DWS-doelman. Een kwartier later was Vahle weer de man bij HBC. Hij ging naar de grond in het strafschopgebied. Er was vrij weinig aan de hand, maar de bal ging op de stip en Vahle benutte het cadeautje zelf. Hoewel DWS de wind tegen had in de eerste helft, wist het zelf nog wel wat mogelijkheden te creëren, maar tot scoren kwam het dus niet.

In de tweede helft had DWS dus goede hoop dat het met de wind in de rug nog meer zou creëren en wel tot goals zou komen. Maar niets was minder waar. DWS gaf in de tweede helft niet thuis en verloor veel duels. Het zorgde ervoor dat HBC al snel de 3-0 kon maken via Jeroen de Bruijn. De Amsterdammers bleven ook na de 3-0 knokken en kwamen nog wel op 3-1 via Dennis Okoduwa. In de slotfase maakte Mark Mul nog de 4-1 voor HBC.

Een flinke teleurstelling voor DWS, dat juist aan zo’n goede reeks bezig was: “We hadden vandaag een off-day. We hebben 5 keer achter elkaar gewonnen, vervolgens verliezen van HBC is geen schande. Gelukkig hebben de ploegen onder ons ook verloren”, aldus trainer Patrick van Leeuwen. De ploeg kijkt nu uit naar het duel met Pancratius over 2 weken. Voor Van Leeuwen persoonlijk een bijzonder duel, maar ook in de selectie leeft de wedstrijd al behoorlijk: “Zeker, de jongens zijn echt al met die wedstrijd bezig. We hebben daar natuurlijk een flinke oorwassing gekregen (6-2, red.), dus we hebben nog wat recht te zetten.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Send this to a friend