Pancratius wint met 6-2 van DWS

In Badhoevedorp ontving Pancratius zondagmiddag DWS. Vorige week wonnen beide ploegen. Pancratius versloeg in De Kwakel KDO. DWS versloeg in eigenhuis RODA ’23 met 1-0

Na ongeveer 10 minuten kwam Pancratius op voorsprong. Vanuit de omschakeling konden er veel meters worden overbrugd. Nadat spits Dave Hertog de bal op de borst aannam, kon hij de bal over de keeper schieten. De nummer 9 van DWS maakte de counter onschadelijk. Hij kreeg hiervoor een gele kaart. Uit de vrije trap wist Justin Ruijter voor Pancratius binnen te koppen: 2-0. In de eerste 25 minuten werd het duel vooral rond het middenveld uitgevochten. Dit resulteerde in kansen voor de thuisploeg. Ook DWS stichtte enig gevaar voor de goal van Pancratius-keeper Stijn Morsch. Na een half uur wist spits Hertog de 3-0 te scoren, dit deed hij na goed uitgespeelde aanval.

De tweede helft werd door DWS in gang gebracht. Na een goede actie van Bobby Bosma kwam Ralf Fenne voor de goal. Zijn poging miste echter kracht, hierdoor was het een gemakkelijke prooi voor de DWS-goalie. Vanaf minuut 60 speelde Milano Koenders niet meer centraal achterin, maar probeer DWS iets te forceren door hem in de spits te zetten. Vlak hierna riep heel DWS om een penalty, maar de arbiter wuifde het weg. Koenders schoot even later wel de 3-1 binnen. Vanuit een vrije trap schoot hij de bal kiezelhard in de kruising.

Hertog van Pancratius wist ook in de tweede helft te scoren. Hij wist goed weg te draaien bij z’n man, vervolgens schoot hij de bal hard in de korte hoek. DWS deed gelijk iets terug, door de 4-2 te scoren. Het doelpunt kwam op naam van Anass Benhamouch. Snel daarna werd er weer door Pancratius gescoord. Uit een corner kopte centrale verdediger Ruijter zijn tweede van de middag binnen. Vlak voor tijd wist invaller Bas Pel, door de bal tegendraads achter de keepers schieten: 6-2. Wel kreeg DWS nog een penalty, deze werd genomen door Koenders. Hij schoot de bal echter niet ver genoeg in de hoek. Hierdoor was het een gemakkelijke prooi voor de doelman.

Door de ruime zege gaat Pancratius aan kop in de zondag tweede klasse B. DWS kan zich volgende week revancheren, in Nieuw-Vennep speelt de ploeg van Patrick van Leeuwen tegen DIOS. Klik hier om de andere uitslagen, standen en het programma te zien.