Offday koploper HBOK na bekerstunt tegen De Meern

Het is HBOK niet gelukt om de bekerstunt van afgelopen woensdag een juist vervolg te geven. De ploeg van Marc Onsia – koploper in de tweede klasse A – moest zaterdagmiddag zelfs de tweede nederlaag van het seizoen incasseren. Op bezoek bij Jong Holland ging de formatie van Onsia onderuit door een buitenspelgoal: 1-0. “We hadden een totale offday, aldus Onsia.

De ploeg uit Zunderdorp vond midweeks tijdens het bekerduel in de vierde ronde van de districtsbeker met Hoofdklasser De Meern (4-2) mede dankzij een uitblinkende Kid Ronday (drie goals) nog veelvuldig het net, maar tegen middenmoter Jong Holland liet onder meer de aanval het afweten.

De verdediging van de Alkmaarders werd zelfden getest. “Ik herkende mijn ploeg niet. Het was een dramatische wedstrijd”, sprak Onsia klare taal. “De overwinning zat er ook geen moment in. In mijn ogen heeft Jong Holland verdiend gewonnen. Of ik een verklaring heb? Niet echt, maar misschien zat de wedstrijd van afgelopen woensdag nog in de benen. Dat is mogelijk, maar daar wil ik me niet achter verschuilen.”

Voor de theepauze kregen zowel HBOK als Jong Holland een tweetal kansen, maar verder viel er weinig te beleven. Ook na rust werd het publiek niet bepaald verwend. Tot aan de 72e minuut. Toen tekende Alpay Alarslan voor de 1-0. Hij scoorde uit een steekpass, maar stond buitenspel. Het arbitrale kwartet zag dit echter over het hoofd.

Ondanks de lullige tegentreffer waren de Amsterdammers nog dicht bij een punt, maar een inzet werd nog van de lijn gehaald. “Deze wedstrijd moeten we maar snel vergeten”, vond Onsia, die alweer vooruit keek. “Volgende week kunnen we ons in de topper met ZOB alweer revancheren”, besloot Onsia, die met zijn ploeg nog altijd een voorsprong van twee punten heeft op runner-up ZOB. Komend weekend treffen beide teams elkaar in Zunderdorp.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.