Rinaigel Ogenio

Ogenio verruilt RODA ’23 voor DWS

Rinaigel Ogenio speelt komend seizoen voor DWS. De aanvaller komt over van RODA ’23, dat net als DWS uitkomt in de zondag tweede klasse.

Een tijdje geleden werd Ogenio benaderd door Patrick van Leeuwen, trainer van DWS: “Hij had een aantal wedstrijden van me gezien en we hadden natuurlijk ook tegen elkaar gespeeld. Zijn plan klonk goed. Hij wil komend seizoen meedoen in de top 5 en ik wil daar graag onderdeel van zijn. Dat zag ik wel zitten, iedere voetballer wil graag om de prijzen spelen en kampioen worden.” Toch vond hij de keuze om RODA ’23 te verlaten geen makkelijke: “Ik had het daar enorm naar m’n zin, ben altijd goed behandeld en we hadden echt een leuke groep. Ik ben de club ook hartstikke dankbaar voor het feit dat ze me 2 jaar geleden een kans hebben gegeven, zonder me te zien trainen.” Ogenio kwam toen over van FC Weesp, waar hij twee dagen voor het sluiten van de overschrijvingstermijn plotseling hoorde dat hij overbodig was. Hij moest dus nog snel op zoek naar een nieuwe club en vond die in RODA ’23.

Ook daar komt zijn tijd abrupt tot een einde, maar nu vanwege het coronavirus. De KNVB besloot afgelopen week het amateurvoetbal te beëindigen voor dit seizoen. “Ik zag het wel een beetje aankomen, maar het is natuurlijk erg jammer. Het ging de laatste tijd steeds beter, we hadden de stijgende lijn te pakken. En we zaten nog in de beker, daarin hadden we zeker ver kunnen komen. Die avondwedstrijden gaven ons echt een boost.” Maar nu kan het vizier dus op volgend seizoen: “Ik wil belangrijk zijn voor DWS, door veel goals te maken.”

Rinaigel Ogenio

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)