Ozyar: ‘Ojers discrimineert’

DCG-trainer Ton Ojers is beschuldigd van discriminatie door scheidsrechter Ozyar.  Ojers kreeg al na  tien minuten  de rode kaart tijdens de wedstrijd DCG-Hillegom (4-1) wegens opmerkingen op de leiding. Het was de tweede keer in zijn loopbaan als trainer dat hij werd weggestuurd.

Scheidsrechter Ozyar vulde na afloop van het duel in op het wedstrijdformulier dat hij Ojers heeft weggestuurd wegens discriminatie. Ojers: “De scheidsrechter ging verschrikkelijk te keer tegen mij toen ik hem er op wees dat hij foutjes maakte. Toen hij wat bedaarde heb ik hem gezegd dat hij beter in Turkije kon gaan fluiten. Dat heeft hij waarschijnlijk als discriminatie opgevat en ook op het wedstrijdformulier gezet. Dit kan voor mij nog verstrekkende gevolgen hebben. Ik wacht rustig af maar ik heb onder geen beding discriminerende woorden gebruikt. Hij was echt op zoek naar me. Voor de wedstrijd zei hij al tegen me zei hij al dat hij niets van me zou van me zou pikken”.

Het voorval gebeurde al tien minuten in de wedstrijd.  Ojers: “Ik heb na afloop wel mijn excuus aangeboden aan de spelers. Voor iedereen binnen de club is dit natuurlijk geen goede zaak. Ik blijf er wel bij dat ik me volgens de regels heb gedragen. Ik vroeg alleen of hij af en toe ook eens naar onze grensrechter wilde kijken en toen ging hij als een waanzinnige te keer met teksten als ‘je moet je kop houden’.  Mijn spelers hebben mijn excuus aanvaard en daarmee is voor mij de kous af. Daar zal de KNVB trouwens wel anders over denken”.

Het was voor Ojers de tweede keer in zijn loopbaan als trainer dat hij is weggestuurd. Tijdens de wedstrijd ADO’20-DCG in de hoofdklasse werd hij weggestuurd omdat hij de scheidsrechter om een wissel vroeg. Toen de arbiter vroeg wie er gewisseld moest worden antwoordde  Ojers dat hij op hem doelde. Ojers: “Ik zei jij, jij moet er uit. Je bent niet slecht. Je bent verschrikkelijk slecht. Toen moest ik weg. Ik vond het wel humor”.

Binnenkort zal de tuchtcommissie zich buigen over het wegsturen van Ojers en beoordelen of dit daadwerkelijk discriminatie is.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG