Ojers niet meer op de bank bij DCG

Ton Ojers zal niet langer meer de coach zijn tijdens de wedstrijden van DCG in zondag 3C. De coach geeft aan dat het geen zin meer heeft voor hem op tijdens de wedstrijd langs de lijn te staan. Een aangedane Ton Ojers heeft er moeite mee. “Ik kan het niet aanzien. Het niveau is zo bedroevend dat ik die jongens van alles ga verwijten en me alleen maar loop op te winden. Daar worden die jongens niet beter van. Ze kunnen niet voetballen in mijn ogen, maar dat is mijn probleem. Ik ben een ander niveau gewend. En dan die trieste kleedkamers, achterafveldjes, ik kan er niet tegen.”

Boezemvriend en penningmeester van DCG, Peter Duijvelshoff spreekt van een onhoudbare situatie.
‘Het was niet meer verantwoord dat Ton langs de lijn stond. Hij wind zich dusdanig op dat ik wel eens dacht dat zijn hart dit niet lang vol zou houden. Ton is nu eenmaal een fanatiekeling, hij kan alleen dit niveau niet aan, hij is beter gewend. Voor de jongens was het ook niet meer leuk. Ze doen allemaal hun stinkende best’.

Menigeen zal zich afvragen waarom het blonde voetbalorakel überhaupt aan deze klus is begonnen. Het zal de clubliefde voor DCG zijn die diep in hem geworteld zit. Net als velen van zijn generatie, denkt hij veel terug aan de tijden van weleer, toen clubs als DCG, Blauw Wit en DWS nog op het hoogste niveau speelden. Met dit in zijn achterhoofd kan hij er niet tegen dat DCG driegde af te glijden naar de vierde klasse. En gezegd moet worden dat Ojers dat doemscenario wel heeft weten te voorkomen. DCG heeft zich veilig gespeeld in de derde klasse, maar of de tijden terug komen dat DCG weer naar een hoger platform wordt getild is valt maar te bezien.

Ton Ojers zal nog wel betrokken blijven bij de trainingen van DCG, hij stapt er dus niet helemaal uit. Met een nieuw jeugdbeleid en met het aantrekken van nieuwe jeugdtrainers, waaronder Marcel Boonstra, hoopt DCG in de toekomst een stap voorwaarts te gaan maken. Mocht dit lukken dan zal Ton Ojers als eerste langs de lijn staan, dat is zeker.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)